Conceptueel Informatiemodel Officiële Publicaties -- versie voor review STOP--

Geonovum Informatiemodel
Consultatieversie

Deze versie:
https://docs.geostandaarden.nl/dso/cv-im-dso-cim-op-20230711
Laatst gepubliceerde versie:
https://docs.geostandaarden.nl/dso/dso-cim-op/
Laatste werkversie:
https://geonovum.github.io/dso-cim-op/
Redacteurs:
Paul Janssen (Geonovum)
Wilko Quak (Geonovum)
Auteurs:
Paul Janssen (Geonovum)
Wilko Quak (Geonovum)
Doe mee:
GitHub Geonovum/dso-cim-op
Dien een melding in
Revisiehistorie
Pull requests

Dit document is ook beschikbaar in dit niet-normatieve formaat: pdf


Samenvatting

Dit doc bevat de beschrijving van de informatieinhoud en structuur van een officiële publicatie vanuit de view van het DSO...

Status van dit document

Dit is een consultatieversie. Commentaar over dit document kan gestuurd worden naar

1. Voorwoord

Dit document is tot stand gekomen binnen het programma DSO-Omgegevingswet. Het bevat de vastlegging en beschrijving van het Conceptuele Informatiemodel Officiële Publicaties bekeken vanuit het DSO perspectief. Het bevat in die zin de specificaties van het algemene STOP model die een rol spelen bij de implementatie van STOP in relatie tot IMOW in het DSO. Het is daarmee uitdrukkelijk geen vervanging van de beschrijving van STOP zoals die door KOOP wordt beheerd.

CIMOP-DSO volgt de regels voor opstellen van een informatiemodel zoals vastgelegd in de MIM standaard en wordt uitgedrukt in UML

Opdrachtgever voor dit document is ............

2. Inleiding

In het Digitaal Stelsel Omgevingswet wordt als serviceproduct de tekstuele en ruimtelijke informatie van omgevingsdocumenten ontsloten. Dit serviceproduct is datagericht en legt de focus op de geannoteerde informatie. De informatie waarmee een omgevingsdocument bevraagbaar en analyseerbaar wordt gemaakt in een digitale omgeving. De locatie of geo-informatie is voor het DSO de basis voor het weergeven en bevraagbaar maken van een omgevingsdocument. De compleetheid van de informatie van een omgevingsdocument is pas gegarandeerd als ook de bijbehorende inhoud van de artikelen of tekstonderdelen wordt weergegeven. Tekst, annotatie en locatie vormen in hun drie-eenheid de volledige informatie. Voor de tekst ligt de focus bij de Standaard Officiële Publicaties (STOP); deze standaard wordt beheerd door KOOP. Voor annotatie en locatie bij de standaard Informatiemodel Omgevingsdocumenten (IMOW), beheerd door Geonovum.

Vanuit het perspectief van het DSO is er een view nodig op STOP waarbij het STOP model gedefinieerd wordt vanuit de functionaliteit die voor het DSO nodig is. Deze view wordt gespecificeerd met dit Conceptueel Informatiemodel Officiële Publicaties-dso (CIMOP-dso). Het CIMOP-dso is een UML informatiemodel dat op conceptueel niveau STOP in relatie brengt tot het IMOW en de toepassing daarvan in het DSO. Alle voor het DSO benodigde en in STOP aanwezige semantiek en functionaliteit is in het CIMOP-dso beschreven. CIMOP-dso is conceptueel in de zin dat het alleen op conceptueel niveau de informatie beschrijft en geen implementatiespecificatie is. Het staat wat dat betreft naast en los van de in het DSO opgenomen implementatiespecificaties.

3. Toepassingsgebied

Het inhoudelijke toepassingsgebied is de view van het DSO op de STOP standaard. Het bevat de inhoud in semantiek en functionaliteit van STOP die van belang is voor een goede informatiekundige specificatie van omgevingsdocumenten in het DSO.

CIMOP-dso bevat de volgende componenten:

Voor al deze componenten geldt dat alleen de DSO view op deze componenten wordt gegeven. De informatiemodellen worden conform MIM beschreven en zijn opgesteld in UML. De informatielementen in het CIMOP-dso worden gerelateerd aan de begrippen van STOP en IMOW. Voor de zelfstandige leesbaarheid van dit document zijn die begrippen ook in dit document met bronreferentie opgenomen.

Noot

4. Overzicht

Dit hoofdstuk beschrijft kenmerken van deze Dataspecificatie.

4.1 Naam en Acroniemen

CIMOP-dso: Conceptueel Informatiemodel Officiële Publicaties binnen de context van het DSO.

4.2 Informele beschrijving

4.2.1 Definitie

Een aantal begrippen omvat de definitie van het domein van het Conceptuel Informatiemodel Officiële Publicaties - DSO (CIMOP-dso).

STOP: Standaard Officiële Publicaties

Officiële Publicatie: De bekendmaking in een Officieel publicatieblad. (Bron STOP).

Publicatieblad: Een van de bekendmakingsbladen waarin de officiële publicaties bekend gemaakt worden. (Bron STOP).

DSO: Digitaal Stelsel Omgevingswet

CIMOP bekijkt de informatiekundige inhoud van dit domein in zoverre dat dit in STOP is uitgewerkt en een rol speelt binnen het functioneren van het DSO.

4.2.2 Beschrijving

CIMOP-dso beschrijft de integratie van de informatie, data van de Landelijke voorziening Bekendmaking Besluiten (LVBB) en de landelijke voorziening OZON.

Voor het beeld van die integratie of beter koppeling is het goed om een beeld van beide voorzieningen te hebben. We maken daarbij gebruik van beschrijvingen zoals ze opgenomen in het DSO architectuur document DSO-LV/LVBB diensteneninformatiestromen per applicatiecluster.

Noot

LVBB

De landelijke voorzieningen voor het bekendmaken en beschikbaarstellen van officiele publicaties. DeLVBBontvangt alle besluiten van het bevoegd gezag, maakt daar officiële bekendmakingen van en stelt denieuwetoestanden van geconsolideerde regelingen samen. De toestanden die hier ontstaan moeten planmatigworden doorgeleverd aan DSO-LV en op verzoek ook worden terug geleverd aan het bevoegd gezag.

Figuur 1 Context applicatiecluster Landelijke voorziening bekendmaken en beschikbaarstellen (LVBB) (bron: OGAS)

OZON

Ozon wordt via het bronhouderskoppelvlak voor juridische regels (LVBB) geïnformeerd over nieuweregelingversies en zorgt voor de benodigde inwinning en validatie van OW-informatie, objectvormingenregistratie. De objecten die ontstaan worden binnen de landelijke objectstructuur ingepast en uitgeleverdviaAPI’s die zijn afgestemd op verschillende doelgroepen.

Figuur 2 Context applicatiecluster Objectgerichte Ontsluiting Omgevingsdocumenten (Ozon) (bron: OGAS)

Binnen de context van de LVBB beschrijft de STOP standaard het informatiekundigperspectief en binnen OZON is IMOW de leidende informatiestandaard. Maar voor een effectieve ontsluiting van het dataproduct omgevingsdocument is een gedeeltelijke combinatie van beide en een afhankelijkheid van beide nodig. Het CIMOP-dso beschrijft die combinatie en afhankelijkheid vanuit het perspectief van het DSO. Deze wordt in dit document de view van DSO op STOP genoemd.

4.2.2.1 Use-cases voor CIMOP-dso

Het CIMOP-dso heeft als algemene use case (gebruikstoepassing) om informatiekundige relaties te leggen tussen functionaliteiten in DSO en de gegevens binnen STOP. Om dit concreter te maken is hier beneden een lijst opgenomen met specifieke use cases of vragen die door CIMOP-dso beantwoord moeten worden.

Noot
  • ..iets met consolidatie..

  • ..iets met bevraging..

  • Als ik vanuit de viewer op de tekst van een artikel klik wil ik uiteindelijk uit kunnen komen bij de wetstechnische informatie in het LVBB. Hiervoor moet er uit het IMOW een koppeling kunnen worden gelegd naar de juiste objecten n het CIMOP

  • Als het bevoegd gezag twee besluiten neemt op basis van dezelfde regelingversie is er sprake van samenloop. In dat geval moet het bevoegd gezag los een consolidatie aanleveren. Hoe dit moet, en welke OW-objecten daar bij horen zou ik graag willen terugzien in dit model

  • Het intrekken van een regeling (via een besluit) moet leiden tot het intrekken van IMOW objecten in de DSO-LV.

  • De relatie tussen IMOW objecten en besluiten moet traceerbaar zijn. (mogelijk via wid van tekstobjecten).

  • Consolidatie van IMOW objecten moet traceerbaar zijn naar besluiten.

  • Relatie tussen regelingversie en IMOW object moet traceerbaar zijn.

  • ...

4.3 Normatieve referenties

Verwijder referenties die niet van toepassing zijn of vul referenties aan.

4.4 Termen en definities

Lijst van termen en definities die in deze beschrijving worden gehanteerd.

Noot

(13) Geo-informatie

Gegevens met een directe of indirecte referentie naar een plaats ten op gezichte van de aarde (bijvoorbeeld ten opzichte van het aardoppervlak)

OPMERKING Geo-informatie is synoniem aan geografische informatie

4.5 Symbolen en afkortingen

Lijst van afkortingen en acroniemen die worden gehanteerd in deze dataspecificatie.

CIMOW: Conceptueel Informatiemodel Omgevingswet

IMOW: Informatiemodel Omgevingswet

LVBB: Landelijke Voorziening Bekendmaken en Beschikbaarstellen

Ozon: Objectgerichte Ontsluiting Omgevingsdocumenten

STOP: Standaard Officiële Publicaties

5. Uitgangspunten voor modellering

De volgende uitgangspunten zijn gehanteerd bij het opstellen van CIMOP-dso:

5.1 UML diagrammen en objectdefinities

In het volgende hoofdstuk is de gegevensdefinitie opgenomen van het CIMOP-dso model. Het model is opgedeeld in een aantal onderdelen:

Bij elk model is een korte uitleg opgenomen. In die uitleg is indien relevant ook een referentie naar de STOP documentatie opgenomen.

De modellen zijn conceptueel en geven de DSO view op STOP weer. De informatie-elementen zijn toegepast in metaklassen (o.a. objecttypen, attributen, relaties) die voor deze DSO-view handig zijn en niet noodzakelijkerwijze overeenkomen met de metaklassen in STOP. De relaties tussen objecttypen zijn over het algemeen aggregatierelaties met de naam 'bevat'. De associatieeinden hebben in de regel dezelfde naam als het doel of de bron van de relatie. Dit is bijna overal uniform toegepast en komt niet overeen met STOP maar is voor de DSO view voldoende.

Na de diagrammen komt een objectcatalogus met de definities van de CIMOP-dso informatie-elementen.

Noot

In de diagrammen zijn de objecttypen aan te klikken en wordt er gelinkt naar de beschrijving opgenomen in de objectcatalogus.

Voor het inzoomen in de UML diagrammen kan het best het diagram in een apart tabblad van de browser worden geopenend. Afhankelijk van het type browser is dit meestal via een rechtermuisklik en 'open in nieuw tabblad'.

6. Gegevensdefinitie

6.1 Model dso-cim-op

6.1.1 CIMOP - Model officiële publicaties - overzicht

Diagram 
                        UML diagram van officiële publicaties.
                        Een officiële publicatie kent verschillende typen en wordt gepubliceerd in een publicatieblad. Een officiële publicatie wordt automatisch gegenereerd uit een door het bevoegd gezag aangeleverde instrumentversie.
                        STOP bevat modellen voor zowel de versie van het instrument die door het bevoegd gezag wordt aangeleverd en de publicatie daarvan in het publicatieblad.
                        
                        
                           
                              
                                 Referentie naar STOP
Figuur 3
BekendmakingOfficiëlepublicatieversieInformatieobjectversieRectificatieversieKennisgevingversieMededelingversieBesluitversieRectificatieTerinzageleggingMededelingKennisgevingInstrumentversieInstrumentOfficiële publicatiePublicatieblad

CIMOP - Model officiële publicaties - overzicht

UML diagram van officiële publicaties.

Een officiële publicatie kent verschillende typen en wordt gepubliceerd in een publicatieblad. Een officiële publicatie wordt automatisch gegenereerd uit een door het bevoegd gezag aangeleverde instrumentversie.

STOP bevat modellen voor zowel de versie van het instrument die door het bevoegd gezag wordt aangeleverd en de publicatie daarvan in het publicatieblad.

Referentie naar STOP

6.2 Domein Regeling-Besluit

6.2.1 CIMOP - Regeling en besluit - overzicht

Diagram 
                        UML model met overzicht Regeling en Besluit.
                        
                        
                           Een Regeling wordt ingesteld door een Besluit.
                           Een Regeling wordt gewijzigd door een Besluit.
                        
                        
                        
                        
                           Besluit- en Regelingmetadata bevat de gegevens over een besluit of regeling zoals titel en maker.
                           In de metadata zit via de relatie grondslag een relatie naar een regeling die als grondslag voor een besluit of regeling geldt.
                        
                        
                        
                        
                           Een Besluit is opgenomen in een Besluitversie die de Besluittekst bevat.
                           Een Besluit heeft een besluitStatus. Dit is een gegeven dat niet in deze vorm wordt aangeleverd door het bevoegd gezag maar een afgeleide is van de gegevens in de procedureverloop. De LVBB levert het op deze manier door aan OZON.
                           Een Besluit bevat Consolidatie-informatie.
                           Een Regeling is een tekst (met eventuele afbeeldingen en andere multimedia-elementen) die juridische voorschriften van algemene strekking of beleidsregels bevat.
                           Een Regeling is opgenomen in een Regelingversie die de regelingtekst omvat.
                           Een Regelingversie bestaat uit onderdelen van het type DocumentComponent.
                           DocumentComponent is een algemeen objecttype waar alle onderdelen van een Regelingversie onder vallen. In de modellen voor specifieke type regelingen wordt dit verder uitgewerkt.
                           Een Regeling kan vier vormen hebben: een RegelingVrijeTekst,  RegelingKlassiek, een RegelingCompact en een RegelingTijdelijkdeel.
                           Een Regeling kan een RegelingTijdelijkdeel hebben, een onderdeel dat voor een periode en voor een deel de vigerende inhoud bevat.
Figuur 4
BesluittekstBesluitversieBevoegdGezagRegelingversieBesluitKlassiekSoortprocedureBesluitRegelingKlassiekRegelingCompactRegelingmetadataBesluitmetadataConsolidatie-informatieRegelingTijdelijkdeelBesluitStatusDocumentComponentRegelingBesluitCompactSoortRegeling SoortRegelingRegelingVrijetekst

CIMOP - Regeling en besluit - overzicht

UML model met overzicht Regeling en Besluit.

  • Een Regeling wordt ingesteld door een Besluit.
  • Een Regeling wordt gewijzigd door een Besluit.

  • Besluit- en Regelingmetadata bevat de gegevens over een besluit of regeling zoals titel en maker.
  • In de metadata zit via de relatie grondslag een relatie naar een regeling die als grondslag voor een besluit of regeling geldt.

  • Een Besluit is opgenomen in een Besluitversie die de Besluittekst bevat.
  • Een Besluit heeft een besluit­Status. Dit is een gegeven dat niet in deze vorm wordt aangeleverd door het bevoegd gezag maar een afgeleide is van de gegevens in de procedureverloop. De LVBB levert het op deze manier door aan OZON.
  • Een Besluit bevat Consolidatie-informatie.
  • Een Regeling is een tekst (met eventuele afbeeldingen en andere multimedia-elementen) die juridische voorschriften van algemene strekking of beleidsregels bevat.
  • Een Regeling is opgenomen in een Regelingversie die de regelingtekst omvat.
  • Een Regelingversie bestaat uit onderdelen van het type Document­Component.
  • Document­Component is een algemeen objecttype waar alle onderdelen van een Regelingversie onder vallen. In de modellen voor specifieke type regelingen wordt dit verder uitgewerkt.
  • Een Regeling kan vier vormen hebben: een Regeling­Vrije­Tekst, Regeling­Klassiek, een Regeling­Compact en een Regeling­Tijdelijkdeel.
  • Een Regeling kan een Regeling­Tijdelijkdeel hebben, een onderdeel dat voor een periode en voor een deel de vigerende inhoud bevat.

6.2.2 GIO - overzicht

Diagram 
                        UML diagram voor GIO.
                        
                        
                           Een GIO bevat locatie-informatie gekoppeld aan een tekst(deel) op het niveau van een DocumentComponent.
                           In de Metadata informatieobject is o.a. de titel en de naam van de Gio opgenomen. De naam opgenomen bij de metadata is de naam van het GIO zoals die in de tekst is benoemd.
                           Een GIO kan Norm informatie bevatten. Norm informatie van een GIO benoemt de norm, de eenheid en de Normwaarde.
                           Normwaarden zijn onderdeel van een Locatie. De Locatie heeft een naam en een Geometrie. De naam is de tekst zoals de locatie (of GIO) wordt benoemd in een Tekst, Artikel of Divisietekst.
                           Voor de geometrie wordt de standaard Basisgeometrie gebruikt. CIMOW en CIMOP gebruiken gezamenlijke geometrien waar het dezelfde locatie betreft.
                           Een GIO is de juridische borging van informatie die (ook) in IMOW is opgenomen. Deze referentie is met het objecttype Juridische borging van opgenomen.
                        
                        
                        
                        
                           
                              
                                 Referentie naar STOP
Figuur 5
IMOW proxyInformatieobjectinhoudInformatieobjectversieObjectJuridische borging vanGio vaststellingMetadata InformatieobjectGeometrieNormwaardeNorm informatieLocatieGeografischeContextGIO versie

GIO - overzicht

UML diagram voor GIO.

  • Een GIO bevat locatie-informatie gekoppeld aan een tekst(deel) op het niveau van een Document­Component.
  • In de Metadata informatieobject is o.a. de titel en de naam van de Gio opgenomen. De naam opgenomen bij de metadata is de naam van het GIO zoals die in de tekst is benoemd.
  • Een GIO kan Norm informatie bevatten. Norm informatie van een GIO benoemt de norm, de eenheid en de Normwaarde.
  • Normwaarden zijn onderdeel van een Locatie. De Locatie heeft een naam en een Geometrie. De naam is de tekst zoals de locatie (of GIO) wordt benoemd in een Tekst, Artikel of Divisietekst.
  • Voor de geometrie wordt de standaard Basisgeometrie gebruikt. CIMOW en CIMOP gebruiken gezamenlijke geometrien waar het dezelfde locatie betreft.
  • Een GIO is de juridische borging van informatie die (ook) in IMOW is opgenomen. Deze referentie is met het objecttype Juridische borging van opgenomen.

Referentie naar STOP

6.2.3 Omgevingsvergunning - overzicht

Diagram 
                        
                           
                              Nog in bewerking
                           
                        
                        
                           
                              Vraag: Waarom is dit onderdeel nodig?
                           
                        
                        
                           
                              
                           
                        
                        
                           
                              
                           
                           
                              Is dit voor zogenaamde BOPA's, (Binnenplanse omgevingsplanactiviteit)?
                           
                        
                        
                        De Omgevingsvergunning is een type Omgevingsdocument heeft een vergunningsgebied als Locatie.
                        Een Regeling is een type Omgevingsdocument en heeft een regelingsgebied als locatie.
Figuur 6
soortVergunning soortVergunningRegelingOmgevingsdocumentOmgevingsvergunning

Omgevingsvergunning - overzicht

Nog in bewerking

Vraag: Waarom is dit onderdeel nodig?

Is dit voor zogenaamde BOPA's, (Binnenplanse omgevingsplanactiviteit)?

De Omgevingsvergunning is een type Omgevingsdocument heeft een vergunningsgebied als Locatie.

Een Regeling is een type Omgevingsdocument en heeft een regelingsgebied als locatie.

6.2.4 Besluit­Compact - overzicht

Diagram 
                        UML diagram van BesluitCompact.
                        BesluitCompact is een bijzonder vorm van een Besluit en wordt gebruikt als besluitmodel bij RegelingCompact, RegelingVrijetekst en RegelingTijdelijkdeel. Besluitmetadata bevat de gegevens over een Besluit.
                        De basisonderdelen van een BesluitCompact zijn:
                        
                        
                           Besluitmetdata bevat de gegevens over een besluit  zoals titel en maker.
                           Opschrift
                           Aanhef
                           Lichaam
                           Sluiting
                           Wijzigbijlage
                           Bijlage
                           Toelichting
                           ArtikelgewijzeToelichting
                           Motivering
                        
                        
                        Toelichtingsrelatie realiseert de relatie tussen een toelichting en het onderdeel van een Besluit.
                        De meeste van deze basisonderdelen zijn weer verder opgedeeld in onderdelen.
                        
                        
                           
                              
                                 Referentie naar STOP
Figuur 7
RegelingToelichting op GIOToelichting op informatieobjectToelichting op regeltekstToelichtingsrelatieCitaatTussenkopKadertekstAlBegrippenlijstFiguurTableGroepFormuleLijstitemLijstSoortRegeling SoortRegelingPDFdocumentInhoudRegelingVrijetekstOnderwerpLijstRegelingTijdelijkdeelBesluitStatusBesluitSoortprocedureRechtsgebiedLijstOnderwerpBesluitmetadataRegelingOpschriftDivisieTekstDivisieMotiveringToelichtingBijlageRegelingMutatieRegelingCompactWijzigbijlageSluitingLidArtikelKopWijzigartikelLichaamAanhefBesluitCompact

Besluit­Compact - overzicht

UML diagram van Besluit­Compact.

Besluit­Compact is een bijzonder vorm van een Besluit en wordt gebruikt als besluitmodel bij Regeling­Compact, Regeling­Vrijetekst en Regeling­Tijdelijkdeel. Besluitmetadata bevat de gegevens over een Besluit.

De basisonderdelen van een Besluit­Compact zijn:

  • Besluitmetdata bevat de gegevens over een besluit zoals titel en maker.
  • Opschrift
  • Aanhef
  • Lichaam
  • Sluiting
  • Wijzigbijlage
  • Bijlage
  • Toelichting
  • Artikelgewijze­Toelichting
  • Motivering

Toelichtingsrelatie realiseert de relatie tussen een toelichting en het onderdeel van een Besluit.

De meeste van deze basisonderdelen zijn weer verder opgedeeld in onderdelen.

Referentie naar STOP

6.2.5 Toelichtingsrelatie - overzicht

Diagram 
                        UML diagram  van Toelichtingsrelatie.
                        Teksten die een toelichting zijn op een onderwerp hebben een toelichtingsrelatie naar het onderwerp waar een toelichting op wordt gegeven.
                        
                        
                           
                              
                                 Referentie naar STOP
Figuur 8
InformatieobjectversieDocumentComponentToelichting op GIOToelichting op informatieobjectToelichting op regeltekstToelichtingsrelatie

Toelichtingsrelatie - overzicht

UML diagram van Toelichtingsrelatie.

Teksten die een toelichting zijn op een onderwerp hebben een toelichtingsrelatie naar het onderwerp waar een toelichting op wordt gegeven.

Referentie naar STOP

6.2.6 Besluit­Klassiek - overzicht

Diagram 
                        UML diagram van BesluitKlassiek.
                        BesluitKlassiek wordt alleen gebruikt voor besluiten bij een intitiële regeling en de geconsolideerde versie van de klassieke regeling. Beide regelingen maken gebruik van het model voor RegelingKlassiek.
                        
                        De basisonderdelen van een BesluitKlassiek zijn:
                        
                        
                           Besluitmetadata bevat de gegevens over een besluit  zoals titel en maker.
                           Opschrift
                           RegelingKlassiek
                           Toelichting
                        
                        
                        
                        
                           
                              
                                 Referentie naar STOP
Figuur 9
RegelingBegrippenlijstFiguurTableGroepFormuleInhoudLijstitemLijstSoortRegeling SoortRegelingOnderwerpLijstBesluitStatusSoortprocedureRechtsgebiedLijstOnderwerpBesluitmetadataArtikelgewijzeToelichtingAlgemeneToelichtingRegelingKlassiekBesluitKlassiekPDFdocumentBesluitRegelingOpschriftDivisieTekstDivisieMotiveringToelichtingBijlageSluitingKop

Besluit­Klassiek - overzicht

UML diagram van Besluit­Klassiek.

Besluit­Klassiek wordt alleen gebruikt voor besluiten bij een intitiële regeling en de geconsolideerde versie van de klassieke regeling. Beide regelingen maken gebruik van het model voor Regeling­Klassiek.

De basisonderdelen van een Besluit­Klassiek zijn:

  • Besluitmetadata bevat de gegevens over een besluit zoals titel en maker.
  • Opschrift
  • Regeling­Klassiek
  • Toelichting

Referentie naar STOP

6.2.7 Regeling­Compact - overzicht

Diagram 
                        UML diagram van RegelingCompact.
                        RegelingCompact is een bijzonder vorm van een Regeling en bevat het model voor de decentrale regels, oftewel de instrumenten met regels van provincie, waterschap en gemeente, maar kan ook voor instrumenten met regels van het Rijk gebruikt worden.
                        
                        Een RegelingCompact bevat de volgende basisonderdelen:
                        
                        
                           Regelingmetadata bevat de gegevens over een regeling zoals titel en maker.
                           Opschrift
                           Lichaam
                           Bijlage
                           Toelichting
                           ArtikelgewijzeToelichting of AlgemeneToelichting.
                        
                        
                        
                        De meeste van delen van de basisonderdelen zijn weer verder opgedeeld in onderdelen.
                        
                        
                           
                              
                                 Referentie naar STOP
Figuur 10
Toelichting op GIOToelichting op informatieobjectToelichting op regeltekstToelichtingsrelatiePDFdocumentRegelingBegrippenlijstFiguurTableGroepFormuleInhoudLijstitemRechtsgebiedLijstSoortRegeling SoortRegelingOnderwerpOverheidsthemaRegelingmetadataLijstSluitingAlgemeneToelichtingKopLidTitelAfdelingHoofdstukArtikelgewijzeToelichtingToelichtingDivisieTekstDivisieBijlageArtikelRegelingOpschriftRegelingCompactSubsubparagraafSubparagraafParagraafLichaam

Regeling­Compact - overzicht

UML diagram van Regeling­Compact.

Regeling­Compact is een bijzonder vorm van een Regeling en bevat het model voor de decentrale regels, oftewel de instrumenten met regels van provincie, waterschap en gemeente, maar kan ook voor instrumenten met regels van het Rijk gebruikt worden.

Een Regeling­Compact bevat de volgende basisonderdelen:

  • Regelingmetadata bevat de gegevens over een regeling zoals titel en maker.
  • Opschrift
  • Lichaam
  • Bijlage
  • Toelichting
  • Artikelgewijze­Toelichting of Algemene­Toelichting.

De meeste van delen van de basisonderdelen zijn weer verder opgedeeld in onderdelen.

Referentie naar STOP

6.2.8 Regeling­Klassiek - overzicht

Diagram 
                        UML diagram voor RegelingKlassiek.
                        Model voor regeling conform het klassieke model, dat geldt voor de initiële regeling en de geconsolideerde versie van de klassieke regeling.
                        RegelingKlassiek is uitsluitend bedoeld voor de instrumenten met regels van het Rijk.
                        
                        Een RegelingKlassiek bevat de volgende basisonderdelen:
                        
                        
                           Regelingmetadata bevat de gegevens over een regeling zoals titel en maker.
                        
                        
                        
                        
                           Opschrift
                           Aanhef
                           Lichaam
                           Bijlage
                           Toelichting
                           ArtikelgewijzeToelichting
                        
                        
                        
                        De meeste van delen van de basisonderdelen zijn weer verder opgedeeld in onderdelen.
                        
                        
                           
                              
                                 Referentie naar STOP
Figuur 11
TitelAfdelingHoofdstukAlgemeneToelichtingArtikelgewijzeToelichtingPDFdocumentBegrippenlijstFiguurTableGroepFormuleInhoudLijstitemLijstLidWijzigactieRegelingMutatieRegelingRechtsgebiedLijstSoortRegeling SoortRegelingOnderwerpOverheidsthemaRegelingmetadataKopWijzigartikelAanhefSluitingToelichtingDivisieTekstDivisieBijlageArtikelRegelingOpschriftSubsubparagraafSubparagraafParagraafLichaamRegelingKlassiek

Regeling­Klassiek - overzicht

UML diagram voor Regeling­Klassiek.

Model voor regeling conform het klassieke model, dat geldt voor de initiële regeling en de geconsolideerde versie van de klassieke regeling.

Regeling­Klassiek is uitsluitend bedoeld voor de instrumenten met regels van het Rijk.

Een Regeling­Klassiek bevat de volgende basisonderdelen:

  • Regelingmetadata bevat de gegevens over een regeling zoals titel en maker.

  • Opschrift
  • Aanhef
  • Lichaam
  • Bijlage
  • Toelichting
  • Artikelgewijze­Toelichting

De meeste van delen van de basisonderdelen zijn weer verder opgedeeld in onderdelen.

Referentie naar STOP

6.2.9 Regeling­Vrije­Tekst - overzicht

Diagram 
                        UML diagram voor RegelingVrijetekst.
                        Model voor regelingen met een vrije tekst structuur.
                        
                        Een RegelingVrijetekst bevat de volgende basisonderdelen:
                        
                        
                           Regelingmetadata bevat de gegevens over een regeling zoals titel en maker.
                           Opschrift
                           Lichaam
                           Divisie
                           DivisieTekst
                           Bijlage
                        
                        
                        
                        De meeste van delen van de basisonderdelen zijn weer verder opgedeeld in onderdelen.
                        
                        
                           
                              
                                 Referentie naar STOP
Figuur 12
PDFdocumentRegelingRegelingmetadataSluitingKopDivisieTekstDivisieBijlageRegelingOpschriftLichaamRegelingVrijetekst

Regeling­Vrije­Tekst - overzicht

UML diagram voor Regeling­Vrijetekst.

Model voor regelingen met een vrije tekst structuur.

Een Regeling­Vrijetekst bevat de volgende basisonderdelen:

  • Regelingmetadata bevat de gegevens over een regeling zoals titel en maker.
  • Opschrift
  • Lichaam
  • Divisie
  • Divisie­Tekst
  • Bijlage

De meeste van delen van de basisonderdelen zijn weer verder opgedeeld in onderdelen.

Referentie naar STOP

6.2.10 Regeling­Tijdelijkdeel - overzicht

Diagram 
                        UML diagram van RegelingTijdelijkdeel.
                        RegelingTijdelijkdeel is het model dat moet worden gebruikt wanneer een tijdelijk regelingdeel wordt toegevoegd aan de geconsolideerde regeling van omgevingsplan of omgevingsverordening: bij een voorbereidingsbesluit en bij een reactieve interventie.
                        
                        
                           Regelingmetadata bevat de gegevens over een regeling zoals titel en maker.
                        
                        
                        
                        
                           Opschrift
                           Lichaam
                           Bijlage
                           Toelichting
                           ArtikelgewijzeToelichting of AlgemeneToelichting.
                        
                        
                        De meeste van delen van de basisonderdelen zijn weer verder opgedeeld in onderdelen.
                        
                        
                           
                              
                                 Referentie naar STOP
Figuur 13
ConditieCitaatTussenkopKadertekstAlBegrippenlijstFiguurTableGroepFormuleLijstitemLijstInhoudPDFdocumentRegelingRechtsgebiedLijstSoortRegeling SoortRegelingOnderwerpOverheidsthemaRegelingmetadataSluitingAlgemeneToelichtingKopTitelAfdelingHoofdstukArtikelgewijzeToelichtingToelichtingDivisieTekstDivisieBijlageArtikelRegelingOpschriftSubsubparagraafSubparagraafParagraafLichaamRegelingTijdelijkdeel

Regeling­Tijdelijkdeel - overzicht

UML diagram van Regeling­Tijdelijkdeel.

Regeling­Tijdelijkdeel is het model dat moet worden gebruikt wanneer een tijdelijk regelingdeel wordt toegevoegd aan de geconsolideerde regeling van omgevingsplan of omgevingsverordening: bij een voorbereidingsbesluit en bij een reactieve interventie.

  • Regelingmetadata bevat de gegevens over een regeling zoals titel en maker.

  • Opschrift
  • Lichaam
  • Bijlage
  • Toelichting
  • Artikelgewijze­Toelichting of Algemene­Toelichting.

De meeste van delen van de basisonderdelen zijn weer verder opgedeeld in onderdelen.

Referentie naar STOP

6.2.11 Kennisgeving - overzicht

Diagram 
                        UMLdiagram van de Kennisgeving.
                        De kennisgeving is een zakelijke mededeling, vaak de zakelijke weergave van de inhoud van een besluit en wordt gepubliceerd in een van de officiële publicatiebladen.
                        
                        
                           Een Kennisgeving volgt de Vrijetekststructuur
                           In de metadata is met het kenmerk mededelingOver de verwijzing naar de identificatie van het (ontwerp)besluit opgenomen.
Figuur 14
SoortKennisgevingKennisgevingmetadataCitaatTussenkopKadertekstAlBegrippenlijstFiguurTableGroepFormuleLijstInhoudKopDivisieDivisieTekstLichaamRegelingOpschriftKennisgeving

Kennisgeving - overzicht

UMLdiagram van de Kennisgeving.

De kennisgeving is een zakelijke mededeling, vaak de zakelijke weergave van de inhoud van een besluit en wordt gepubliceerd in een van de officiële publicatiebladen.

  • Een Kennisgeving volgt de Vrijetekststructuur
  • In de metadata is met het kenmerk mededeling­Over de verwijzing naar de identificatie van het (ontwerp)besluit opgenomen.

6.2.12 Consolidatie - overzicht

Diagram 
                        
                           Algemene vraag: hoe komt dit terug aan de dso kant?
                        
                        UML diagram van Consolidatie. De volgende punten beschrijven het model.
                        
                        
                           De Consolidatie-informatie is de informatie die hoort bij een Besluit en die nodig is om de consolidatie te bepalen van de regelingen en informatieobjecten die met het besluit gewijzigd of vastgesteld worden.
                        
                        
                        
                        
                           Het Besluit bevat de informatie die een wijziging beschrijft. De tekst van het besluit is opgenomen in de Besluittekst. Een besluit kan nul of meer bijlagen bevatten. Wijzigingen kunnen van toepassing zijn op een Regeling of een Regelingversie of bijlagen.
                        
                        
                        
                        
                           De Consolidatie-informatie bestaat uit verschillende onderdelen die zijn gecreeerd om verschillende onderdelen van een besluittekst te kunnen annoteren met en als specifieke consolidatie-informatie.
                        
                        
                        
                        
                           Een belangrijk attribuut in het consolidatie model is doel. Een doel is gedefinieerd als: Identificatie van de introductie van nieuwe of aangepaste regelgeving met een moment van inwerkingtreding, een moment waarop de regelgeving geldig wordt en eventueel een moment waarop de geldigheid van de regelgeving eindigt. Een doel is gespecificeerd met een doel-identifier. Het doel is daarmee de verbindende schakel tussen consolidatie-informatie die bij elkaar hoort en daarmee tegelijk uitgevoerd moet worden en gezamelijk resulteert in een gewijzigd instrument.
                        
                        
                        
                        
                           De consolidatie-informatie betreft een aantal onderdelen.
                        
                        
                        
                        
                           Bij een wijzigingen hoort een tijdstempel. Het objecttype Tijdstempel bevat de verwijzing naar de tekst waar de tijdsinformatie beschreven is. Datum geeft aan waarop het tijdstempel van kracht is.
                        
                        
                        
                        
                           Beoogde regeling bevat met het attribuut instrumentversie de koppeling naar de regelingversie waar de wijziging betrekking op heeft en met eid de verwijzing naar de besluittekst waar de wijziging wordt beschreven.
                        
                        
                        
                        
                           Intrekking regeling bevat de informatie die een intrekking van een regeling beschrijft. Het attribuut instrument verwijst naar de identificatie van de regeling (en alle versies daarvan) die wordt ingetrokken. Het attribuut eid verwijst naar de plaats in de besluittekst waar de intrekking wordt beschreven.
                        
                        
                        
                        
                           Beoogd informatieobject verwijst naar een bijlage van het besluit en daarin opgenomen wijzigingen en naar de besluittekst waar de relevante informatie is opgenomen.
                        
                        
                        
                        
                           Intrekking informatieobject bevat de informatie die een intrekking van een instrument beschrijft. Het instrument is een Regelingversie of een Informatieobject.
                        
                        
                        
                        
                           Tijdstempel geeft de specificatie van de tijdstempels die bij een doel horen. De tijdstempels zijn in de besluittekst via de eid terug te vinden.
                           CIMOP bevat geen objecttype "Consolidatie", dat is er echter wel en wordt doorgeleverd aan OZON. Deze informatie bevindt zich in de LVBB. OPMERKING: er moet ook een CIMLVBB komen.
                           
                        
                        
                        
                           
                        
                        
                           
                           
                              
                                 Referentie naar STOP
                              
                           
                        
                        
                        Als voorbeeld het objecttype Intrekking regeling.
                        Intrekking regeling bevat de informatie die een intrekking van een regeling beschrijft.
                        - eid verwijst naar de plaats in de besluittekst waar de intrekking wordt beschreven.
                        - instrumentversie verwijst naar de identificatie van de regeling die wordt ingetrokken.
                        - doel identificeert met een doel-identifier de actie waar het intrekken van de regeling onderdeel van uitmaakt. Informatie met een gelijk doel (identifier) hoort bij elkaar.
Figuur 15
RegelingBesluitSoortTijdstempelTe consolideren informatieobjectInformatieobjectversieRegelingversieTijdstempelIntrekking informatieobjectIntrekking regelingBeoogd informatieobjectBeoogde regelingConsolidatie-informatieBesluitCompact

Consolidatie - overzicht

Algemene vraag: hoe komt dit terug aan de dso kant?

UML diagram van Consolidatie. De volgende punten beschrijven het model.

  • De Consolidatie-informatie is de informatie die hoort bij een Besluit en die nodig is om de consolidatie te bepalen van de regelingen en informatieobjecten die met het besluit gewijzigd of vastgesteld worden.

  • Het Besluit bevat de informatie die een wijziging beschrijft. De tekst van het besluit is opgenomen in de Besluittekst. Een besluit kan nul of meer bijlagen bevatten. Wijzigingen kunnen van toepassing zijn op een Regeling of een Regelingversie of bijlagen.

  • De Consolidatie-informatie bestaat uit verschillende onderdelen die zijn gecreeerd om verschillende onderdelen van een besluittekst te kunnen annoteren met en als specifieke consolidatie-informatie.

  • Een belangrijk attribuut in het consolidatie model is doel. Een doel is gedefinieerd als: Identificatie van de introductie van nieuwe of aangepaste regelgeving met een moment van inwerkingtreding, een moment waarop de regelgeving geldig wordt en eventueel een moment waarop de geldigheid van de regelgeving eindigt. Een doel is gespecificeerd met een doel-identifier. Het doel is daarmee de verbindende schakel tussen consolidatie-informatie die bij elkaar hoort en daarmee tegelijk uitgevoerd moet worden en gezamelijk resulteert in een gewijzigd instrument.

  • De consolidatie-informatie betreft een aantal onderdelen.

  • Bij een wijzigingen hoort een tijdstempel. Het objecttype Tijdstempel bevat de verwijzing naar de tekst waar de tijdsinformatie beschreven is. Datum geeft aan waarop het tijdstempel van kracht is.

  • Beoogde regeling bevat met het attribuut instrumentversie de koppeling naar de regelingversie waar de wijziging betrekking op heeft en met eid de verwijzing naar de besluittekst waar de wijziging wordt beschreven.

  • Intrekking regeling bevat de informatie die een intrekking van een regeling beschrijft. Het attribuut instrument verwijst naar de identificatie van de regeling (en alle versies daarvan) die wordt ingetrokken. Het attribuut eid verwijst naar de plaats in de besluittekst waar de intrekking wordt beschreven.

  • Beoogd informatieobject verwijst naar een bijlage van het besluit en daarin opgenomen wijzigingen en naar de besluittekst waar de relevante informatie is opgenomen.

  • Intrekking informatieobject bevat de informatie die een intrekking van een instrument beschrijft. Het instrument is een Regelingversie of een Informatieobject.

  • Tijdstempel geeft de specificatie van de tijdstempels die bij een doel horen. De tijdstempels zijn in de besluittekst via de eid terug te vinden.
  • CIMOP bevat geen objecttype "Consolidatie", dat is er echter wel en wordt doorgeleverd aan OZON. Deze informatie bevindt zich in de LVBB. OPMERKING: er moet ook een CIMLVBB komen.

Referentie naar STOP

Als voorbeeld het objecttype Intrekking regeling.

Intrekking regeling bevat de informatie die een intrekking van een regeling beschrijft.

- eid verwijst naar de plaats in de besluittekst waar de intrekking wordt beschreven.

- instrumentversie verwijst naar de identificatie van de regeling die wordt ingetrokken.

- doel identificeert met een doel-identifier de actie waar het intrekken van de regeling onderdeel van uitmaakt. Informatie met een gelijk doel (identifier) hoort bij elkaar.

6.2.13 Objecttypen

6.2.13.1 Regeling
Naam Regeling
Herkomst OP
Definitie

Referentie naar STOP

Indicatie abstract object Nee
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Regeling [ 0 .. 1 ] opvolger­Van: is­Opvolger­Van Regeling [ 0 .. * ]
Regeling [ 1 ] is­Ingesteld­Door: besluit Besluit [ 1 ]
Regeling [ 1 ] tijdelijk­Deel­Van: tijdelijk­Deel Regeling­Tijdelijkdeel [ 0 .. * ]
Regeling [ 0 .. * ] is­Consolidatie­Resultaat­Van: besluit Besluit [ 1 .. * ]
Regelingmetadata [ 1 ] grondslag: grondslag Regeling [ 0 .. * ]
Besluitmetadata [ 1 ] grondslag: grondslag Regeling [ 0 .. * ]
Regelingversie [ 1 ] regeling: regeling Regeling [ 1 ]
Regeling is specialisatie van Omgevingsdocument
6.2.13.2 Besluit­Compact
Naam Besluit­Compact
Herkomst OP
Datum opname 2021-05-01
Populatie Voor objecttypen die deel uitmaken van een (basis)registratie betreft dit de beschrijving van de exemplaren van het gedefinieerde objecttype die in de desbetreffende (basis)-registratie voorhanden zijn.
Indicatie abstract object Nee
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Besluit­Compact [ 1 ] opschrift: opschrift Regeling­Opschrift [ 1 ]
Besluit­Compact [ 1 ] artikelgewijze­Toelichting: artikelgewijze­Toelichting Artikelgewijze­Toelichting [ 0 .. 1 ]
Besluit­Compact [ 1 ] motivering: motivering Motivering [ 1 ]
Besluit­Compact [ 1 ] bijlage bij besluit: bijlage bij besluit Informatieobjectversie [ 0 .. * ]
Besluit­Compact [ 1 ] aanhef: aanhef Aanhef [ 0 .. 1 ]
Besluit­Compact [ 1 ] bijlage: bijlage Bijlage [ 0 .. * ]
Besluit­Compact [ 1 ] toelichting: toelichting Toelichting [ 0 .. 1 ]
Besluit­Compact [ 1 ] sluiting: sluiting Sluiting [ 0 .. 1 ]
Besluit­Compact [ 1 ] wijzigingsbijlage: wijzigingsbijlage Wijzigbijlage [ 1 .. * ]
Besluit­Compact [ 1 ] lichaam: lichaam Lichaam [ 1 ]
Besluit­Compact is specialisatie van Besluit

Referentie naar STOP

6.2.13.3 Omgevingsdocument
Naam Omgevingsdocument
Indicatie abstract object Ja
Overzicht attributen
Attribuutnaam Definitie Formaat Card
identificatie CHARACTERSTRING 1
officiele­Titel CHARACTERSTRING 1
6.2.13.4 Omgevingsvergunning
Naam Omgevingsvergunning
Definitie

Een vergunning verleend voor het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met geldende omgevingsdocumenten.

Indicatie abstract object Nee
Overzicht attributen
Attribuutnaam Definitie Formaat Card
referentienummer CHARACTERSTRING 1
type soort­Vergunning 1
omschrijving CHARACTERSTRING 1
IMRO-planidentificatie het IMRO-plan-ID waar deze vergunning bij hoort/van afwijkt. CHARACTERSTRING 0 .. *
publicatie-ID CHARACTERSTRING 1
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Omgevingsvergunning is specialisatie van Omgevingsdocument
6.2.13.5 Document­Component
Naam Document­Component
Indicatie abstract object Nee
Overzicht attributen
Attribuutnaam Definitie Formaat Card
identificatie w­Id 1
expressie e­Id 1
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Document­Component [ 0 .. * ] Valt onder: heeft­Bovenliggend­Component Document­Component [ 0 .. 1 ]
Toelichting op regeltekst [ 1 ] wid: wid Document­Component [ 1 ]
Regelingversie [ 1 ] bevat: document­Component Document­Component [ 0 .. * ]
6.2.13.6 Regeling­Tijdelijkdeel
Naam Regeling­Tijdelijkdeel
Indicatie abstract object Nee
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Regeling­Tijdelijkdeel [ 1 ] bevat: artikelgewijze­Toelichting Artikelgewijze­Toelichting [ 0 .. 1 ]
Regeling­Tijdelijkdeel [ 1 ] bevat: opschrift Regeling­Opschrift [ 1 ]
Regeling­Tijdelijkdeel [ 1 ] bevat: lichaam Lichaam [ 1 ]
Regeling­Tijdelijkdeel [ 1 ] bevat: bijlage Bijlage [ 0 .. * ]
Regeling­Tijdelijkdeel [ 1 ] bevat: toelichting Toelichting [ 0 .. 1 ]
Regeling [ 1 ] tijdelijk­Deel­Van: tijdelijk­Deel Regeling­Tijdelijkdeel [ 0 .. * ]
Wijzigbijlage [ 1 ] bevat: tijdelijk­Regelingdeel Regeling­Tijdelijkdeel [ 0 .. * ]
Regeling­Tijdelijkdeel is specialisatie van Regeling

Referentie naar STOP

6.2.13.7 PDFdocument
Naam PDFdocument
Indicatie abstract object Nee
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Bijlage [ 1 ] bevat: pdf­Document PDFdocument [ 0 .. 1 ]
6.2.13.8 Toelichting op regeltekst
Naam Toelichting op regeltekst
Indicatie abstract object Nee
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Toelichting op regeltekst [ 1 ] wid: wid Document­Component [ 1 ]
Toelichting op regeltekst is specialisatie van Toelichtingsrelatie
6.2.13.9 Juridische borging van
Naam Juridische borging van
Indicatie abstract object Nee
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Juridische borging van [ 1 ] bevat: object Object [ 1 .. * ]
Informatieobjectversie [ 1 ] juridische­Borging­Van: juridische­Borging­Van Juridische borging van [ 0 .. 1 ]
6.2.13.10 Conditie
Naam Conditie
Definitie

wat is dit? Zie geen definitie in STOP

Indicatie abstract object Nee
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Conditie [ 1 ] bevat: artikel Artikel [ 1 ]
Lichaam [ 1 ] bevat: conditie Conditie [ 1 ]
6.2.13.11 Toelichtingsrelatie
Naam Toelichtingsrelatie
Indicatie abstract object Nee
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Divisie­Tekst [ 1 ] bevat: toelichting­Op Toelichtingsrelatie [ 0 .. 1 ]
6.2.13.12 Object
Naam Object
Indicatie abstract object Nee
Overzicht attributen
Attribuutnaam Definitie Formaat Card
domein CHARACTERSTRING 1
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Object [ 1 ] locatie: locatie Locatie [ 0 .. * ]
Juridische borging van [ 1 ] bevat: object Object [ 1 .. * ]
6.2.13.13 Besluit
Naam Besluit
Definitie

Referentie naar STOP

Indicatie abstract object Nee
Overzicht attributen
Attribuutnaam Definitie Formaat Card
identificatie CHARACTERSTRING 1
publicatie-ID CHARACTERSTRING 1 .. *
besluit­Status : Besluit­Status 1
- onherroepelijk­Vanaf DATE 0 .. 1
- geschorst­Vanaf DATE 0 .. 1
- toelichting­URL CHARACTERSTRING 0 .. 1
metadata : Besluitmetadata 1
- eindverantwoordelijke Bevoegd­Gezag 1
- informatieobject­Ref CHARACTERSTRING 0 .. *
- maker Bevoegd­Gezag 1
- officiele­Titel CHARACTERSTRING 1
- onderwerp Onderwerp­Lijst 1 .. *
- rechtsgebieden Rechtsgebied­Lijst 0 .. *
- soort­Bestuursorgaan Proxy_Bestuursorgaan 1
- soortprocedure Soortprocedure 1
- citeer­Titel

De titel van de Regeling zoals deze wordt gebruikt in aanhalingen.

CHARACTERSTRING 0 .. 1
- grondslag Regeling 0 .. *
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Besluit [ 1 ] bevat: consolidatie-informatie Consolidatie-informatie [ 1 ]
Besluit [ 1 ] bevat: besluitmetadata Besluitmetadata [ 1 ]
Regeling [ 1 ] is­Ingesteld­Door: besluit Besluit [ 1 ]
Regeling [ 0 .. * ] is­Consolidatie­Resultaat­Van: besluit Besluit [ 1 .. * ]
Besluitversie [ 1 .. * ] besluit: besluit Besluit [ 1 ]
6.2.13.14 IMOW proxy
Naam IMOW proxy
Indicatie abstract object Nee
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
IMOW proxy is specialisatie van Object
6.2.13.15 Bevoegd­Gezag
Naam Bevoegd­Gezag
Definitie

Tijdelijk kopie van bevoegd gezag. Moet binnenkort weer naar CIM-TR verwijzen.

Unieke aanduiding bg-code
Indicatie abstract object Nee
Overzicht attributen
Attribuutnaam Definitie Formaat Card
bg-code CHARACTERSTRING 1
6.2.13.16 Toelichting op informatieobject
Naam Toelichting op informatieobject
Indicatie abstract object Nee
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Toelichting op informatieobject [ 1 ] FRBRExpression: FRBRExpression Informatieobjectversie [ 1 ]
Toelichting op informatieobject is specialisatie van Toelichtingsrelatie
6.2.13.17 Regeling­Vrijetekst
Naam Regeling­Vrijetekst
Indicatie abstract object Nee
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Wijzigbijlage [ 1 ] regeling­Vrije­Tekst: regeling­Vrije­Tekst Regeling­Vrijetekst [ 0 .. 1 ]
6.2.13.18 Toelichting op GIO
Naam Toelichting op GIO
Indicatie abstract object Nee
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Toelichting op GIO [ 1 ] FRBRExpression: FRBRExpression Informatieobjectversie [ 1 ]
Toelichting op GIO is specialisatie van Toelichtingsrelatie
6.2.13.19 Besluittekst
Naam Besluittekst
Definitie

Referentie naar STOP

Indicatie abstract object Nee
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Besluitversie [ 1 ] bevat: besluittekst Besluittekst [ 1 ]
6.2.13.20 Informatieobjectinhoud
Naam Informatieobjectinhoud
Indicatie abstract object Ja
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Informatieobjectversie [ 1 ] informatieobjectinhoud: informatieobjectinhoud Informatieobjectinhoud [ 1 ]
6.2.13.21 Besluit­Klassiek
Naam Besluit­Klassiek
Indicatie abstract object Nee
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Besluit­Klassiek [ 1 ] bevat: regeling Regeling­Klassiek [ 1 ]
Besluit­Klassiek [ 1 ] sluiting: sluiting Sluiting [ 0 .. 1 ]
Besluit­Klassiek [ 1 ] bevat: opschrift Regeling­Opschrift [ 1 ]
Besluit­Klassiek [ 1 ] bevat: bijlage Bijlage [ 0 .. * ]
Besluit­Klassiek [ 1 ] bevat: toelichting Toelichting [ 0 .. 1 ]
Besluit­Klassiek is specialisatie van Besluit

Referentie naar STOP

6.2.14 Referentielijsten

6.2.14.1 Referentielijst soort­Vergunning
Naam soort­Vergunning
6.2.14.1.1 Overzicht referentie elementen
Referentie element Definitie Formaat Card
code CHARACTERSTRING 1
waarde CHARACTERSTRING 1
6.2.14.2 Referentielijst Soort­Regeling
Naam Soort­Regeling
Definitie

STOP Waardelijst

6.2.14.2.1 Overzicht referentie elementen
Referentie element Definitie Formaat Card
code CHARACTERSTRING 1
waarde CHARACTERSTRING 1

6.2.15 Gegevensgroeptypen

6.2.15.1 Gegevensgroep Besluit­Status
Naam Besluit­Status
Definitie

Deze informatie wordt niet op deze manier door het bevoegd gezag aangeleverd maar is een afgeleid gegeven van het procedureverloop. De LVBB levert het op deze manier aan OZON.

Overzicht attributen
Attribuutnaam Definitie Formaat Card
- onherroepelijk­Vanaf DATE 0 .. 1
- geschorst­Vanaf DATE 0 .. 1
- toelichting­URL CHARACTERSTRING 0 .. 1
6.2.15.2 Gegevensgroep Kop
Naam Kop
Overzicht attributen
Attribuutnaam Definitie Formaat Card
- label CHARACTERSTRING 0 .. 1
- nummer CHARACTERSTRING 0 .. 1
- opschrift CHARACTERSTRING 0 .. 1
6.2.15.3 Gegevensgroep Regelingmetadata
Naam Regelingmetadata
Definitie

Referentie naar STOP

Overzicht attributen
Attribuutnaam Definitie Formaat Card
- eindverantwoordelijke Bevoegd­Gezag 1
- maker Bevoegd­Gezag 0 .. 1
- officiele­Titel CHARACTERSTRING 1
- onderwerp Onderwerp­Lijst 1 .. *
- overheidsdomein Overheidsthema 0 .. *
- rechtsgebied Rechtsgebied­Lijst 0 .. *
- soort­Bestuursorgaan Proxy_Bestuursorgaan 1
- soort­Regeling Soort­Regeling 1
- citeer­Titel

De titel van de Regeling zoals deze wordt gebruikt in aanhalingen.

CHARACTERSTRING 0 .. 1
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Regelingmetadata [ 1 ] grondslag: grondslag Regeling [ 0 .. * ]
6.2.15.4 Gegevensgroep Table
Naam Table
6.2.15.5 Gegevensgroep Besluitmetadata
Naam Besluitmetadata
Definitie

Referentie naar STOP

Overzicht attributen
Attribuutnaam Definitie Formaat Card
- eindverantwoordelijke Bevoegd­Gezag 1
- informatieobject­Ref CHARACTERSTRING 0 .. *
- maker Bevoegd­Gezag 1
- officiele­Titel CHARACTERSTRING 1
- onderwerp Onderwerp­Lijst 1 .. *
- rechtsgebieden Rechtsgebied­Lijst 0 .. *
- soort­Bestuursorgaan Proxy_Bestuursorgaan 1
- soortprocedure Soortprocedure 1
- citeer­Titel

De titel van de Regeling zoals deze wordt gebruikt in aanhalingen.

CHARACTERSTRING 0 .. 1
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Besluitmetadata [ 1 ] grondslag: grondslag Regeling [ 0 .. * ]
Besluit [ 1 ] bevat: besluitmetadata Besluitmetadata [ 1 ]
6.2.15.6 Gegevensgroep Inhoud
Naam Inhoud
Overzicht attributen
Attribuutnaam Definitie Formaat Card
begrippenlijst : Begrippenlijst 0 .. *
figuur : Figuur 0 .. *
formule : Formule 0 .. *
groep : Groep 0 .. *
lijst : Lijst 0 .. *
- lijstitems Lijstitem 1 .. *
- lijstaanhef CHARACTERSTRING 1
- expliciet BOOLEAN 1
- ongemarkeerd BOOLEAN 1
table : Table 0 .. *
Al : Al 0 .. *
kadertekst : Kadertekst 0 .. *
tussenkop : Tussenkop 0 .. *
citaat : Citaat 0 .. *
6.2.15.7 Gegevensgroep Formule
Naam Formule
6.2.15.8 Gegevensgroep Groep
Naam Groep
6.2.15.9 Gegevensgroep Kennisgevingmetadata
Naam Kennisgevingmetadata
Overzicht attributen
Attribuutnaam Definitie Formaat Card
- eindverantwoordelijke CHARACTERSTRING 1
- maker CHARACTERSTRING 1
- officiele­Titel CHARACTERSTRING 1
- onderwerp Onderwerp 1 .. *
- mededeling­Over CHARACTERSTRING 0 .. 1
- soort­Kennisgeving Soort­Kennisgeving 1
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Kennisgeving [ 1 ] kennisgevingmetadata: kennisgevingmetadata Kennisgevingmetadata [ 1 ]
6.2.15.10 Gegevensgroep Begrippenlijst
Naam Begrippenlijst
6.2.15.11 Gegevensgroep Figuur
Naam Figuur

6.2.16 Primitieve datatypen

6.2.16.1 Primitief datatype w­Id
Naam w­Id
6.2.16.2 Primitief datatype e­Id
Naam e­Id

6.2.17 Codelijsten

Onderwerp

STOP waardelijst

Onderwerp­Lijst
Rechtsgebied­Lijst

STOP waardelijst

Soortprocedure

STOP waardelijst

Soort­Kennisgeving

STOP waardelijst

Overheidsthema

STOP waardelijst

6.2.18 Attribuut- en relatiesoort details

6.2.18.1 Objecttype details
6.2.18.1.1 Regeling
Gegevensgroeptype Regelingmetadata
Attribuutsoort details Regelingmetadata eindverantwoordelijke
Naam eindverantwoordelijke
Formaat Bevoegd­Gezag
Indicatie kardinaliteit 1
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Regelingmetadata maker
Naam maker
Formaat Bevoegd­Gezag
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Regelingmetadata officiele­Titel
Naam officiele­Titel
Formaat CHARACTERSTRING
Indicatie kardinaliteit 1
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Regelingmetadata onderwerp
Naam onderwerp
Formaat Onderwerp­Lijst
Indicatie kardinaliteit 1 .. *
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Regelingmetadata overheidsdomein
Naam overheidsdomein
Formaat Overheidsthema
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Regelingmetadata rechtsgebied
Naam rechtsgebied
Formaat Rechtsgebied­Lijst
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Regelingmetadata soort­Bestuursorgaan
Naam soort­Bestuursorgaan
Formaat Proxy_Bestuursorgaan
Indicatie kardinaliteit 1
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Regelingmetadata soort­Regeling
Naam soort­Regeling
Formaat Soort­Regeling
Indicatie kardinaliteit 1
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Regelingmetadata citeer­Titel
Naam citeer­Titel
Herkomst OP
Definitie

De titel van de Regeling zoals deze wordt gebruikt in aanhalingen.

Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Relatiesoort grondslag van gegevensgroeptype
Naam grondslag
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Mogelijk geen waarde Nee
Relatiesoort details Regeling opvolger­Van
Naam opvolger­Van
Gerelateerd objecttype Regeling
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Relatiesoort details Regeling is­Ingesteld­Door
Naam is­Ingesteld­Door
Gerelateerd objecttype Besluit
Indicatie kardinaliteit 1
Relatiesoort details Regeling tijdelijk­Deel­Van
Naam tijdelijk­Deel­Van
Gerelateerd objecttype Regeling­Tijdelijkdeel
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Relatiesoort details Regeling is­Consolidatie­Resultaat­Van
Naam is­Consolidatie­Resultaat­Van
Gerelateerd objecttype Besluit
Indicatie kardinaliteit 1 .. *
Mogelijk geen waarde Nee
6.2.18.1.2 Besluit­Compact
Relatiesoort details Besluit­Compact opschrift
Naam opschrift
Gerelateerd objecttype Regeling­Opschrift
Indicatie kardinaliteit 1
Relatiesoort details Besluit­Compact artikelgewijze­Toelichting
Naam artikelgewijze­Toelichting
Gerelateerd objecttype Artikelgewijze­Toelichting
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Relatiesoort details Besluit­Compact motivering
Naam motivering
Gerelateerd objecttype Motivering
Indicatie kardinaliteit 1
Relatiesoort details Besluit­Compact bijlage bij besluit
Naam bijlage bij besluit
Gerelateerd objecttype Informatieobjectversie
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Relatiesoort details Besluit­Compact aanhef
Naam aanhef
Gerelateerd objecttype Aanhef
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Relatiesoort details Besluit­Compact bijlage
Naam bijlage
Gerelateerd objecttype Bijlage
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Relatiesoort details Besluit­Compact toelichting
Naam toelichting
Gerelateerd objecttype Toelichting
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Relatiesoort details Besluit­Compact sluiting
Naam sluiting
Gerelateerd objecttype Sluiting
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Relatiesoort details Besluit­Compact wijzigingsbijlage
Naam wijzigingsbijlage
Gerelateerd objecttype Wijzigbijlage
Indicatie kardinaliteit 1 .. *
Relatiesoort details Besluit­Compact lichaam
Naam lichaam
Gerelateerd objecttype Lichaam
Indicatie kardinaliteit 1
6.2.18.1.3 Omgevingsdocument
Attribuutsoort details Omgevingsdocument identificatie
Naam identificatie
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Omgevingsdocument officiele­Titel
Naam officiele­Titel
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
6.2.18.1.4 Omgevingsvergunning
Attribuutsoort details Omgevingsvergunning referentienummer
Naam referentienummer
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Omgevingsvergunning type
Naam type
Formaat soort­Vergunning
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Omgevingsvergunning omschrijving
Naam omschrijving
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Omgevingsvergunning IMRO-planidentificatie
Naam IMRO-planidentificatie
Herkomst OP
Definitie het IMRO-plan-ID waar deze vergunning bij hoort/van afwijkt.
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Omgevingsvergunning publicatie-ID
Naam publicatie-ID
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
6.2.18.1.5 Document­Component
Attribuutsoort details Document­Component identificatie
Naam identificatie
Formaat w­Id
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Document­Component expressie
Naam expressie
Formaat e­Id
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Relatiesoort details Document­Component Valt onder
Naam Valt onder
Gerelateerd objecttype Document­Component
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
6.2.18.1.6 Regeling­Tijdelijkdeel
Relatiesoort details Regeling­Tijdelijkdeel bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Artikelgewijze­Toelichting
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Relatiesoort details Regeling­Tijdelijkdeel bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Regeling­Opschrift
Indicatie kardinaliteit 1
Relatiesoort details Regeling­Tijdelijkdeel bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Lichaam
Indicatie kardinaliteit 1
Relatiesoort details Regeling­Tijdelijkdeel bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Bijlage
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Relatiesoort details Regeling­Tijdelijkdeel bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Toelichting
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
6.2.18.1.7 Toelichting op regeltekst
Relatiesoort details Toelichting op regeltekst wid
Naam wid
Gerelateerd objecttype Document­Component
Indicatie kardinaliteit 1
Mogelijk geen waarde Nee
6.2.18.1.8 Juridische borging van
Relatiesoort details Juridische borging van bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Object
Indicatie kardinaliteit 1 .. *
Mogelijk geen waarde Nee
6.2.18.1.9 Conditie
Relatiesoort details Conditie bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Artikel
Indicatie kardinaliteit 1
6.2.18.1.10 Object
Attribuutsoort details Object domein
Naam domein
Formaat CHARACTERSTRING
Indicatie kardinaliteit 1
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Relatiesoort details Object locatie
Naam locatie
Gerelateerd objecttype Locatie
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Mogelijk geen waarde Nee
6.2.18.1.11 Besluit
Gegevensgroep Besluit besluit­Status
Naam besluit­Status
Formaat Besluit­Status
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de gegevensgroep.
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de gegevensgroep.
Gegevensgroeptype Besluit­Status
Attribuutsoort details Besluit­Status onherroepelijk­Vanaf
Naam onherroepelijk­Vanaf
Formaat DATE
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Besluit­Status geschorst­Vanaf
Naam geschorst­Vanaf
Formaat DATE
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Besluit­Status toelichting­URL
Naam toelichting­URL
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Besluit identificatie
Naam identificatie
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Gegevensgroep Besluit metadata
Naam metadata
Formaat Besluitmetadata
Indicatie kardinaliteit 1
Gegevensgroeptype Besluitmetadata
Attribuutsoort details Besluitmetadata eindverantwoordelijke
Naam eindverantwoordelijke
Formaat Bevoegd­Gezag
Indicatie kardinaliteit 1
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Besluitmetadata informatieobject­Ref
Naam informatieobject­Ref
Formaat CHARACTERSTRING
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Besluitmetadata maker
Naam maker
Formaat Bevoegd­Gezag
Indicatie kardinaliteit 1
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Besluitmetadata officiele­Titel
Naam officiele­Titel
Formaat CHARACTERSTRING
Indicatie kardinaliteit 1
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Besluitmetadata onderwerp
Naam onderwerp
Formaat Onderwerp­Lijst
Indicatie kardinaliteit 1 .. *
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Besluitmetadata rechtsgebieden
Naam rechtsgebieden
Formaat Rechtsgebied­Lijst
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Besluitmetadata soort­Bestuursorgaan
Naam soort­Bestuursorgaan
Formaat Proxy_Bestuursorgaan
Indicatie kardinaliteit 1
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Besluitmetadata soortprocedure
Naam soortprocedure
Formaat Soortprocedure
Indicatie kardinaliteit 1
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Besluitmetadata citeer­Titel
Naam citeer­Titel
Herkomst OP
Definitie

De titel van de Regeling zoals deze wordt gebruikt in aanhalingen.

Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Relatiesoort grondslag van gegevensgroeptype
Naam grondslag
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Mogelijk geen waarde Nee
Attribuutsoort details Besluit publicatie-ID
Naam publicatie-ID
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1 .. *
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Relatiesoort details Besluit bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Consolidatie-informatie
Indicatie kardinaliteit 1
Relatiesoort details Besluit bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Besluitmetadata
Indicatie kardinaliteit 1
6.2.18.1.12 Bevoegd­Gezag
Attribuutsoort details Bevoegd­Gezag bg-code
Naam bg-code
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Ja
6.2.18.1.13 Toelichting op informatieobject
Relatiesoort details Toelichting op informatieobject FRBRExpression
Naam FRBRExpression
Gerelateerd objecttype Informatieobjectversie
Indicatie kardinaliteit 1
Mogelijk geen waarde Nee
6.2.18.1.14 Toelichting op GIO
Relatiesoort details Toelichting op GIO FRBRExpression
Naam FRBRExpression
Gerelateerd objecttype Informatieobjectversie
Indicatie kardinaliteit 1
Mogelijk geen waarde Nee
6.2.18.1.15 Besluit­Klassiek
Relatiesoort details Besluit­Klassiek bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Regeling­Klassiek
Indicatie kardinaliteit 1
Relatiesoort details Besluit­Klassiek sluiting
Naam sluiting
Gerelateerd objecttype Sluiting
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Relatiesoort details Besluit­Klassiek bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Regeling­Opschrift
Indicatie kardinaliteit 1
Relatiesoort details Besluit­Klassiek bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Bijlage
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Relatiesoort details Besluit­Klassiek bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Toelichting
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
6.2.18.2 Gegevensgroeptype details
6.2.18.2.1 Gegevensgroeptype Besluit­Status
Attribuutsoort details Besluit­Status onherroepelijk­Vanaf
Naam onherroepelijk­Vanaf
Formaat DATE
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Besluit­Status geschorst­Vanaf
Naam geschorst­Vanaf
Formaat DATE
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Besluit­Status toelichting­URL
Naam toelichting­URL
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
6.2.18.2.2 Gegevensgroeptype Kop
Attribuutsoort details Kop label
Naam label
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Kop nummer
Naam nummer
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Kop opschrift
Naam opschrift
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
6.2.18.2.3 Gegevensgroeptype Regelingmetadata
Attribuutsoort details Regelingmetadata eindverantwoordelijke
Naam eindverantwoordelijke
Formaat Bevoegd­Gezag
Indicatie kardinaliteit 1
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Regelingmetadata maker
Naam maker
Formaat Bevoegd­Gezag
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Regelingmetadata officiele­Titel
Naam officiele­Titel
Formaat CHARACTERSTRING
Indicatie kardinaliteit 1
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Regelingmetadata onderwerp
Naam onderwerp
Formaat Onderwerp­Lijst
Indicatie kardinaliteit 1 .. *
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Regelingmetadata overheidsdomein
Naam overheidsdomein
Formaat Overheidsthema
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Regelingmetadata rechtsgebied
Naam rechtsgebied
Formaat Rechtsgebied­Lijst
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Regelingmetadata soort­Bestuursorgaan
Naam soort­Bestuursorgaan
Formaat Proxy_Bestuursorgaan
Indicatie kardinaliteit 1
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Regelingmetadata soort­Regeling
Naam soort­Regeling
Formaat Soort­Regeling
Indicatie kardinaliteit 1
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Regelingmetadata citeer­Titel
Naam citeer­Titel
Herkomst OP
Definitie

De titel van de Regeling zoals deze wordt gebruikt in aanhalingen.

Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Relatiesoort grondslag van gegevensgroeptype
Naam grondslag
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Mogelijk geen waarde Nee
6.2.18.2.4 Gegevensgroeptype Besluitmetadata
Attribuutsoort details Besluitmetadata eindverantwoordelijke
Naam eindverantwoordelijke
Formaat Bevoegd­Gezag
Indicatie kardinaliteit 1
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Besluitmetadata informatieobject­Ref
Naam informatieobject­Ref
Formaat CHARACTERSTRING
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Besluitmetadata maker
Naam maker
Formaat Bevoegd­Gezag
Indicatie kardinaliteit 1
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Besluitmetadata officiele­Titel
Naam officiele­Titel
Formaat CHARACTERSTRING
Indicatie kardinaliteit 1
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Besluitmetadata onderwerp
Naam onderwerp
Formaat Onderwerp­Lijst
Indicatie kardinaliteit 1 .. *
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Besluitmetadata rechtsgebieden
Naam rechtsgebieden
Formaat Rechtsgebied­Lijst
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Besluitmetadata soort­Bestuursorgaan
Naam soort­Bestuursorgaan
Formaat Proxy_Bestuursorgaan
Indicatie kardinaliteit 1
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Besluitmetadata soortprocedure
Naam soortprocedure
Formaat Soortprocedure
Indicatie kardinaliteit 1
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Besluitmetadata citeer­Titel
Naam citeer­Titel
Herkomst OP
Definitie

De titel van de Regeling zoals deze wordt gebruikt in aanhalingen.

Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Relatiesoort grondslag van gegevensgroeptype
Naam grondslag
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Mogelijk geen waarde Nee
6.2.18.2.5 Gegevensgroeptype Inhoud
Gegevensgroep Inhoud begrippenlijst
Naam begrippenlijst
Formaat Begrippenlijst
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Gegevensgroep Inhoud figuur
Naam figuur
Formaat Figuur
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Gegevensgroep Inhoud formule
Naam formule
Formaat Formule
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Gegevensgroep Inhoud groep
Naam groep
Formaat Groep
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Gegevensgroep Inhoud lijst
Naam lijst
Formaat Lijst
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Gegevensgroeptype Lijst
Gegevensgroep Lijst lijstitems
Naam lijstitems
Formaat Lijstitem
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1 .. *
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Mogelijk geen waarde Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Gegevensgroeptype Lijstitem
Attribuutsoort details Lijstitem li­Nummer
Naam li­Nummer
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Lijstitem inhoud
Naam inhoud
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Lijst lijstaanhef
Naam lijstaanhef
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Lijst expliciet
Naam expliciet
Formaat BOOLEAN
Indicatie kardinaliteit 1
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Lijst ongemarkeerd
Naam ongemarkeerd
Formaat BOOLEAN
Indicatie kardinaliteit 1
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Gegevensgroep Inhoud table
Naam table
Formaat Table
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Gegevensgroep Inhoud Al
Naam Al
Formaat Al
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Gegevensgroep Inhoud kadertekst
Naam kadertekst
Formaat Kadertekst
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Gegevensgroep Inhoud tussenkop
Naam tussenkop
Formaat Tussenkop
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Gegevensgroep Inhoud citaat
Naam citaat
Formaat Citaat
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
6.2.18.2.6 Gegevensgroeptype Kennisgevingmetadata
Attribuutsoort details Kennisgevingmetadata eindverantwoordelijke
Naam eindverantwoordelijke
Formaat CHARACTERSTRING
Indicatie kardinaliteit 1
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Kennisgevingmetadata maker
Naam maker
Formaat CHARACTERSTRING
Indicatie kardinaliteit 1
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Kennisgevingmetadata officiele­Titel
Naam officiele­Titel
Formaat CHARACTERSTRING
Indicatie kardinaliteit 1
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Kennisgevingmetadata onderwerp
Naam onderwerp
Formaat Onderwerp
Indicatie kardinaliteit 1 .. *
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Kennisgevingmetadata mededeling­Over
Naam mededeling­Over
Formaat CHARACTERSTRING
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Kennisgevingmetadata soort­Kennisgeving
Naam soort­Kennisgeving
Formaat Soort­Kennisgeving
Indicatie kardinaliteit 1
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee

6.3 Domein Regeling­Vrijetekst

6.3.1 Objecttypen

6.3.1.1 Regeling­Vrijetekst
Naam Regeling­Vrijetekst
Definitie

Referentie naar STOP

Indicatie abstract object Nee
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Regeling­Vrijetekst [ 1 ] bevat: lichaam Lichaam [ 1 ]
Regeling­Vrijetekst [ 1 ] bevat: bijlage Bijlage [ 0 .. * ]
Regeling­Vrijetekst [ 1 ] bevat: opschrift Regeling­Opschrift [ 1 ]
Regeling­Vrijetekst is specialisatie van Regeling

Referentie naar STOP

6.3.2 Attribuut- en relatiesoort details

6.3.2.1 Objecttype details
6.3.2.1.1 Regeling­Vrijetekst
Relatiesoort details Regeling­Vrijetekst bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Lichaam
Indicatie kardinaliteit 1
Mogelijk geen waarde Nee
Relatiesoort details Regeling­Vrijetekst bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Bijlage
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Mogelijk geen waarde Nee
Relatiesoort details Regeling­Vrijetekst bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Regeling­Opschrift
Indicatie kardinaliteit 1
Mogelijk geen waarde Nee

6.4 Domein Regeling­Compact

6.4.1 Objecttypen

6.4.1.1 Regeling­Compact
Naam Regeling­Compact
Indicatie abstract object Nee
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Regeling­Compact [ 1 ] bevat: toelichting Toelichting [ 0 .. 1 ]
Regeling­Compact [ 1 ] bevat: bijlage Bijlage [ 0 .. * ]
Regeling­Compact [ 1 ] bevat: artikelgewijze­Toelichting Artikelgewijze­Toelichting [ 0 .. 1 ]
Regeling­Compact [ 1 ] bevat: opschrift Regeling­Opschrift [ 1 ]
Regeling­Compact [ 1 ] bevat: lichaam Lichaam [ 1 ]
Regeling­Compact is specialisatie van Regeling

Referentie naar STOP

6.4.2 Attribuut- en relatiesoort details

6.4.2.1 Objecttype details
6.4.2.1.1 Regeling­Compact
Relatiesoort details Regeling­Compact bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Toelichting
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Relatiesoort details Regeling­Compact bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Bijlage
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Relatiesoort details Regeling­Compact bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Artikelgewijze­Toelichting
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Relatiesoort details Regeling­Compact bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Regeling­Opschrift
Indicatie kardinaliteit 1
Relatiesoort details Regeling­Compact bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Lichaam
Indicatie kardinaliteit 1

6.5 Domein Regeling­Klassiek

6.5.1 Objecttypen

6.5.1.1 Regeling­Klassiek
Naam Regeling­Klassiek
Definitie

Referentie naar STOP

Indicatie abstract object Nee
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Regeling­Klassiek [ 1 ] bevat: bijlage Bijlage [ 0 .. * ]
Regeling­Klassiek [ 1 ] bevat: aanhef Aanhef [ 0 .. 1 ]
Regeling­Klassiek [ 1 ] bevat: regeling Regeling­Opschrift [ 1 ]
Regeling­Klassiek [ 1 ] bevat: sluiting Sluiting [ 0 .. 1 ]
Regeling­Klassiek [ 1 ] bevat: lichaam Lichaam [ 1 ]
Regeling­Klassiek [ 1 ] bevat: artikelgewijze­Toelichting Artikelgewijze­Toelichting [ 0 .. 1 ]
Besluit­Klassiek [ 1 ] bevat: regeling Regeling­Klassiek [ 1 ]
Regeling­Klassiek is specialisatie van Regeling

Referentie naar STOP

6.5.2 Attribuut- en relatiesoort details

6.5.2.1 Objecttype details
6.5.2.1.1 Regeling­Klassiek
Relatiesoort details Regeling­Klassiek bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Bijlage
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Relatiesoort details Regeling­Klassiek bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Aanhef
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Relatiesoort details Regeling­Klassiek bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Regeling­Opschrift
Indicatie kardinaliteit 1
Relatiesoort details Regeling­Klassiek bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Sluiting
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Relatiesoort details Regeling­Klassiek bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Lichaam
Indicatie kardinaliteit 1
Relatiesoort details Regeling­Klassiek bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Artikelgewijze­Toelichting
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1

6.6 Domein Kennisgeving

6.6.1 Objecttypen

6.6.1.1 Kennisgeving
Naam Kennisgeving
Indicatie abstract object Nee
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Kennisgeving [ 1 ] bevat: lichaam Lichaam [ 1 ]
Kennisgeving [ 1 ] kennisgevingmetadata: kennisgevingmetadata Kennisgevingmetadata [ 1 ]
Kennisgeving [ 1 ] bevat: opschrift Regeling­Opschrift [ 1 ]

6.6.2 Gegevensgroeptypen

6.6.2.1 Gegevensgroep Al
Naam Al
6.6.2.2 Gegevensgroep Citaat
Naam Citaat
6.6.2.3 Gegevensgroep Tussenkop
Naam Tussenkop
6.6.2.4 Gegevensgroep Kadertekst
Naam Kadertekst

6.6.3 Attribuut- en relatiesoort details

6.6.3.1 Objecttype details
6.6.3.1.1 Kennisgeving
Relatiesoort details Kennisgeving bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Lichaam
Indicatie kardinaliteit 1
Relatiesoort details Kennisgeving kennisgevingmetadata
Naam kennisgevingmetadata
Gerelateerd objecttype Kennisgevingmetadata
Indicatie kardinaliteit 1
Relatiesoort details Kennisgeving bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Regeling­Opschrift
Indicatie kardinaliteit 1

6.7 Domein Tekst

6.7.1 Objecttypen

6.7.1.1 Sluiting
Naam Sluiting
Indicatie abstract object Nee
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Besluit­Compact [ 1 ] sluiting: sluiting Sluiting [ 0 .. 1 ]
Besluit­Klassiek [ 1 ] sluiting: sluiting Sluiting [ 0 .. 1 ]
Regeling­Klassiek [ 1 ] bevat: sluiting Sluiting [ 0 .. 1 ]
Bijlage [ 1 ] bevat: sluiting Sluiting [ 0 .. 1 ]
Motivering [ 1 ] sluiting: sluiting Sluiting [ 1 ]
Toelichting [ 1 ] bevat: sluiting Sluiting [ 0 .. 1 ]
6.7.1.2 Regeling­Compact
Naam Regeling­Compact
Indicatie abstract object Nee
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Wijzigbijlage [ 1 ] Regeling­Compact: Regeling­Compact Regeling­Compact [ 0 .. 1 ]
6.7.1.3 Bijlage
Naam Bijlage
Indicatie abstract object Nee
Overzicht attributen
Attribuutnaam Definitie Formaat Card
subtitel CHARACTERSTRING 0 .. 1
vervallen BOOLEAN 0 .. 1
gereserveerd BOOLEAN 0 .. 1
kop : Kop 1
- label CHARACTERSTRING 0 .. 1
- nummer CHARACTERSTRING 0 .. 1
- opschrift CHARACTERSTRING 0 .. 1
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Bijlage [ 1 ] bevat: pdf­Document PDFdocument [ 0 .. 1 ]
Bijlage [ 1 ] bevat: sluiting Sluiting [ 0 .. 1 ]
Bijlage [ 1 ] bevat: divisie Divisie [ 0 .. * ]
Besluit­Compact [ 1 ] bijlage: bijlage Bijlage [ 0 .. * ]
Regeling­Tijdelijkdeel [ 1 ] bevat: bijlage Bijlage [ 0 .. * ]
Besluit­Klassiek [ 1 ] bevat: bijlage Bijlage [ 0 .. * ]
Regeling­Vrijetekst [ 1 ] bevat: bijlage Bijlage [ 0 .. * ]
Regeling­Compact [ 1 ] bevat: bijlage Bijlage [ 0 .. * ]
Regeling­Klassiek [ 1 ] bevat: bijlage Bijlage [ 0 .. * ]
Motivering [ 1 ] bijlage: bijlage Bijlage [ 1 ]
Toelichting [ 1 ] bevat: bijlage Bijlage [ 0 .. * ]
Bijlage is specialisatie van Document­Component
6.7.1.4 Artikel
Naam Artikel
Indicatie abstract object Nee
Overzicht attributen
Attribuutnaam Definitie Formaat Card
vervallen BOOLEAN 0 .. 1
gereserveerd BOOLEAN 0 .. 1
kop : Kop 1
- label CHARACTERSTRING 0 .. 1
- nummer CHARACTERSTRING 0 .. 1
- opschrift CHARACTERSTRING 0 .. 1
inhoud : Inhoud 0 .. 1
- begrippenlijst Begrippenlijst 0 .. *
- figuur Figuur 0 .. *
- formule Formule 0 .. *
- groep Groep 0 .. *
- lijst Lijst 0 .. *
- table Table 0 .. *
- Al Al 0 .. *
- kadertekst Kadertekst 0 .. *
- tussenkop Tussenkop 0 .. *
- citaat Citaat 0 .. *
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Artikel [ 1 ] bevat: lid Lid [ 0 .. * ]
Conditie [ 1 ] bevat: artikel Artikel [ 1 ]
Lichaam [ 1 ] bevat: artikel Artikel [ 1 .. * ]
Artikel is specialisatie van Document­Component
6.7.1.5 Subsubparagraaf
Naam Subsubparagraaf
Indicatie abstract object Nee
Overzicht attributen
Attribuutnaam Definitie Formaat Card
vervallen BOOLEAN 0 .. 1
gereserveerd BOOLEAN 0 .. 1
kop : Kop 1
- label CHARACTERSTRING 0 .. 1
- nummer CHARACTERSTRING 0 .. 1
- opschrift CHARACTERSTRING 0 .. 1
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Lichaam [ 1 ] bevat: subsubparagraaf Subsubparagraaf [ 0 .. * ]
Subsubparagraaf is specialisatie van Document­Component
6.7.1.6 Inhoudsopgave
Naam Inhoudsopgave
Indicatie abstract object Nee
6.7.1.7 Divisie­Tekst
Naam Divisie­Tekst
Indicatie abstract object Nee
Overzicht attributen
Attribuutnaam Definitie Formaat Card
vervallen BOOLEAN 0 .. 1
inhoud Inhoud 0 .. 1
gereserveerd BOOLEAN 0 .. 1
kop : Kop 0 .. 1
- label CHARACTERSTRING 0 .. 1
- nummer CHARACTERSTRING 0 .. 1
- opschrift CHARACTERSTRING 0 .. 1
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Divisie­Tekst [ 1 ] bevat: toelichting­Op Toelichtingsrelatie [ 0 .. 1 ]
Divisie [ 1 ] bevat: divisietekst Divisie­Tekst [ 1 .. * ]
Lichaam [ 1 ] bevat: divisietekst Divisie­Tekst [ 1 .. * ]
Divisie­Tekst is specialisatie van Document­Component
6.7.1.8 Titel
Naam Titel
Indicatie abstract object Nee
Overzicht attributen
Attribuutnaam Definitie Formaat Card
vervallen BOOLEAN 0 .. 1
gereserveerd BOOLEAN 0 .. 1
kop : Kop 1
- label CHARACTERSTRING 0 .. 1
- nummer CHARACTERSTRING 0 .. 1
- opschrift CHARACTERSTRING 0 .. 1
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Lichaam [ 1 ] bevat: titel Titel [ 0 .. * ]
Titel is specialisatie van Document­Component
6.7.1.9 Divisie
Naam Divisie
Indicatie abstract object Nee
Overzicht attributen
Attribuutnaam Definitie Formaat Card
vervallen BOOLEAN 0 .. 1
gereserveerd BOOLEAN 0 .. 1
kop : Kop 1
- label CHARACTERSTRING 0 .. 1
- nummer CHARACTERSTRING 0 .. 1
- opschrift CHARACTERSTRING 0 .. 1
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Divisie [ 1 ] bevat: divisie Divisie [ 0 .. * ]
Divisie [ 1 ] bevat: divisietekst Divisie­Tekst [ 1 .. * ]
Bijlage [ 1 ] bevat: divisie Divisie [ 0 .. * ]
Algemene­Toelichting [ 1 ] divisie: divisie Divisie [ 0 .. 1 ]
Motivering [ 1 ] bevat: divisie Divisie [ 1 ]
Inleidende­Tekst [ 0 .. * ] divisie: divisie Divisie [ 1 ]
Artikelgewijze­Toelichting [ 1 ] bevat: divisie Divisie [ 1 ]
Lichaam [ 1 ] bevat: divisie Divisie [ 0 .. * ]
Divisie is specialisatie van Document­Component
6.7.1.10 Conditie
Naam Conditie
Indicatie abstract object Nee
6.7.1.11 Regeling­Mutatie
Naam Regeling­Mutatie
Indicatie abstract object Nee
Overzicht attributen
Attribuutnaam Definitie Formaat Card
wijzigactie Wijzigactie 1
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Wijzigartikel [ 1 ] bevat: regeling­Mutatie Regeling­Mutatie [ 1 .. * ]
Wijzigbijlage [ 1 ] Regeling­Mutatie: Regeling­Mutatie Regeling­Mutatie [ 0 .. 1 ]
6.7.1.12 Algemene­Toelichting
Naam Algemene­Toelichting
Indicatie abstract object Nee
Overzicht attributen
Attribuutnaam Definitie Formaat Card
kop : Kop 1
- label CHARACTERSTRING 0 .. 1
- nummer CHARACTERSTRING 0 .. 1
- opschrift CHARACTERSTRING 0 .. 1
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Algemene­Toelichting [ 1 ] divisie: divisie Divisie [ 0 .. 1 ]
Toelichting [ 1 ] algemene­Toelichting: algemene­Toelichting Algemene­Toelichting [ 0 .. 1 ]
6.7.1.13 Begrippenlijst
Naam Begrippenlijst
Indicatie abstract object Nee
Overzicht attributen
Attribuutnaam Definitie Formaat Card
term CHARACTERSTRING 1
definitie CHARACTERSTRING 1
li­Nummer CHARACTERSTRING 0 .. 1
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Begrippenlijst is specialisatie van Document­Component
6.7.1.14 Motivering
Naam Motivering
Indicatie abstract object Nee
Overzicht attributen
Attribuutnaam Definitie Formaat Card
subtitel CHARACTERSTRING 0 .. 1
kop : Kop 0 .. 1
- label CHARACTERSTRING 0 .. 1
- nummer CHARACTERSTRING 0 .. 1
- opschrift CHARACTERSTRING 0 .. 1
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Motivering [ 1 ] bevat: divisie Divisie [ 1 ]
Motivering [ 1 ] bijlage: bijlage Bijlage [ 1 ]
Motivering [ 1 ] sluiting: sluiting Sluiting [ 1 ]
Besluit­Compact [ 1 ] motivering: motivering Motivering [ 1 ]
6.7.1.15 Wijzigartikel
Naam Wijzigartikel
Indicatie abstract object Nee
Overzicht attributen
Attribuutnaam Definitie Formaat Card
wat CHARACTERSTRING 1
kop : Kop 1
- label CHARACTERSTRING 0 .. 1
- nummer CHARACTERSTRING 0 .. 1
- opschrift CHARACTERSTRING 0 .. 1
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Wijzigartikel [ 1 ] bevat: regeling­Mutatie Regeling­Mutatie [ 1 .. * ]
Wijzigartikel [ 1 ] wijzigbijlage: wijzigbijlage Wijzigbijlage [ 1 ]
Lichaam [ 1 ] bevat: wijzigartikel Wijzigartikel [ 1 .. * ]
6.7.1.16 Hoofdstuk
Naam Hoofdstuk
Indicatie abstract object Nee
Overzicht attributen
Attribuutnaam Definitie Formaat Card
vervallen BOOLEAN 0 .. 1
gereserveerd BOOLEAN 0 .. 1
kop : Kop 1
- label CHARACTERSTRING 0 .. 1
- nummer CHARACTERSTRING 0 .. 1
- opschrift CHARACTERSTRING 0 .. 1
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Lichaam [ 1 ] bevat: hoofdstuk Hoofdstuk [ 1 .. * ]
Hoofdstuk is specialisatie van Document­Component
6.7.1.17 Afdeling
Naam Afdeling
Indicatie abstract object Nee
Overzicht attributen
Attribuutnaam Definitie Formaat Card
vervallen BOOLEAN 0 .. 1
gereserveerd BOOLEAN 0 .. 1
kop : Kop 1
- label CHARACTERSTRING 0 .. 1
- nummer CHARACTERSTRING 0 .. 1
- opschrift CHARACTERSTRING 0 .. 1
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Lichaam [ 1 ] bevat: afdeling Afdeling [ 0 .. * ]
Afdeling is specialisatie van Document­Component
6.7.1.18 Inleidende­Tekst
Naam Inleidende­Tekst
Indicatie abstract object Nee
Overzicht attributen
Attribuutnaam Definitie Formaat Card
vervallen BOOLEAN 1
inhoud CHARACTERSTRING 0 .. 1
kop : Kop 0 .. 1
- label CHARACTERSTRING 0 .. 1
- nummer CHARACTERSTRING 0 .. 1
- opschrift CHARACTERSTRING 0 .. 1
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Inleidende­Tekst [ 0 .. * ] divisie: divisie Divisie [ 1 ]
Inleidende­Tekst is specialisatie van Document­Component
6.7.1.19 Artikelgewijze­Toelichting
Naam Artikelgewijze­Toelichting
Indicatie abstract object Nee
Overzicht attributen
Attribuutnaam Definitie Formaat Card
kop : Kop 1
- label CHARACTERSTRING 0 .. 1
- nummer CHARACTERSTRING 0 .. 1
- opschrift CHARACTERSTRING 0 .. 1
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Artikelgewijze­Toelichting [ 1 ] bevat: divisie Divisie [ 1 ]
Besluit­Compact [ 1 ] artikelgewijze­Toelichting: artikelgewijze­Toelichting Artikelgewijze­Toelichting [ 0 .. 1 ]
Regeling­Tijdelijkdeel [ 1 ] bevat: artikelgewijze­Toelichting Artikelgewijze­Toelichting [ 0 .. 1 ]
Regeling­Compact [ 1 ] bevat: artikelgewijze­Toelichting Artikelgewijze­Toelichting [ 0 .. 1 ]
Regeling­Klassiek [ 1 ] bevat: artikelgewijze­Toelichting Artikelgewijze­Toelichting [ 0 .. 1 ]
Toelichting [ 1 ] bevat: artikelgewijze­Toelichting Artikelgewijze­Toelichting [ 0 .. 1 ]
6.7.1.20 Inwerkingtredingartikel
Naam Inwerkingtredingartikel
Indicatie abstract object Nee
6.7.1.21 Wijzigbijlage
Naam Wijzigbijlage
Indicatie abstract object Nee
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Wijzigbijlage [ 1 ] bevat: tijdelijk­Regelingdeel Regeling­Tijdelijkdeel [ 0 .. * ]
Wijzigbijlage [ 1 ] Regeling­Compact: Regeling­Compact Regeling­Compact [ 0 .. 1 ]
Wijzigbijlage [ 1 ] regeling­Vrije­Tekst: regeling­Vrije­Tekst Regeling­Vrijetekst [ 0 .. 1 ]
Wijzigbijlage [ 1 ] Regeling­Mutatie: Regeling­Mutatie Regeling­Mutatie [ 0 .. 1 ]
Besluit­Compact [ 1 ] wijzigingsbijlage: wijzigingsbijlage Wijzigbijlage [ 1 .. * ]
Wijzigartikel [ 1 ] wijzigbijlage: wijzigbijlage Wijzigbijlage [ 1 ]
6.7.1.22 Toelichting
Naam Toelichting
Indicatie abstract object Nee
Overzicht attributen
Attribuutnaam Definitie Formaat Card
subtitel CHARACTERSTRING 0 .. 1
kop : Kop 0 .. 1
- label CHARACTERSTRING 0 .. 1
- nummer CHARACTERSTRING 0 .. 1
- opschrift CHARACTERSTRING 0 .. 1
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Toelichting [ 1 ] bevat: bijlage Bijlage [ 0 .. * ]
Toelichting [ 1 ] bevat: artikelgewijze­Toelichting Artikelgewijze­Toelichting [ 0 .. 1 ]
Toelichting [ 1 ] algemene­Toelichting: algemene­Toelichting Algemene­Toelichting [ 0 .. 1 ]
Toelichting [ 1 ] bevat: sluiting Sluiting [ 0 .. 1 ]
Besluit­Compact [ 1 ] toelichting: toelichting Toelichting [ 0 .. 1 ]
Regeling­Tijdelijkdeel [ 1 ] bevat: toelichting Toelichting [ 0 .. 1 ]
Besluit­Klassiek [ 1 ] bevat: toelichting Toelichting [ 0 .. 1 ]
Regeling­Compact [ 1 ] bevat: toelichting Toelichting [ 0 .. 1 ]
6.7.1.23 Subparagraaf
Naam Subparagraaf
Indicatie abstract object Nee
Overzicht attributen
Attribuutnaam Definitie Formaat Card
vervallen BOOLEAN 0 .. 1
gereserveerd BOOLEAN 0 .. 1
kop : Kop 1
- label CHARACTERSTRING 0 .. 1
- nummer CHARACTERSTRING 0 .. 1
- opschrift CHARACTERSTRING 0 .. 1
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Lichaam [ 1 ] bevat: subparagraaf Subparagraaf [ 0 .. * ]
Subparagraaf is specialisatie van Document­Component
6.7.1.24 Lichaam
Naam Lichaam
Indicatie abstract object Nee
Overzicht attributen
Attribuutnaam Definitie Formaat Card
conditie

Het attribuut Conditie beschrijft wat de verhouding is tussen dit tijdelijk deel en de hoofdregeling.

CHARACTERSTRING 0 .. 1
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Lichaam [ 1 ] bevat: titel Titel [ 0 .. * ]
Lichaam [ 1 ] bevat: divisie Divisie [ 0 .. * ]
Lichaam [ 1 ] bevat: afdeling Afdeling [ 0 .. * ]
Lichaam [ 1 ] bevat: wijzigartikel Wijzigartikel [ 1 .. * ]
Lichaam [ 1 ] bevat: subsubparagraaf Subsubparagraaf [ 0 .. * ]
Lichaam [ 1 ] bevat: divisietekst Divisie­Tekst [ 1 .. * ]
Lichaam [ 1 ] bevat: conditie Conditie [ 1 ]
Lichaam [ 1 ] bevat: paragraaf Paragraaf [ 0 .. * ]
Lichaam [ 1 ] bevat: artikel Artikel [ 1 .. * ]
Lichaam [ 1 ] bevat: subparagraaf Subparagraaf [ 0 .. * ]
Lichaam [ 1 ] bevat: hoofdstuk Hoofdstuk [ 1 .. * ]
Besluit­Compact [ 1 ] lichaam: lichaam Lichaam [ 1 ]
Regeling­Tijdelijkdeel [ 1 ] bevat: lichaam Lichaam [ 1 ]
Regeling­Vrijetekst [ 1 ] bevat: lichaam Lichaam [ 1 ]
Regeling­Compact [ 1 ] bevat: lichaam Lichaam [ 1 ]
Regeling­Klassiek [ 1 ] bevat: lichaam Lichaam [ 1 ]
Kennisgeving [ 1 ] bevat: lichaam Lichaam [ 1 ]
Lichaam is specialisatie van Document­Component
6.7.1.25 Paragraaf
Naam Paragraaf
Indicatie abstract object Nee
Overzicht attributen
Attribuutnaam Definitie Formaat Card
vervallen BOOLEAN 0 .. 1
gereserveerd BOOLEAN 0 .. 1
kop : Kop 1
- label CHARACTERSTRING 0 .. 1
- nummer CHARACTERSTRING 0 .. 1
- opschrift CHARACTERSTRING 0 .. 1
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Lichaam [ 1 ] bevat: paragraaf Paragraaf [ 0 .. * ]
Paragraaf is specialisatie van Document­Component
6.7.1.26 Begrip
Naam Begrip
Indicatie abstract object Nee
Overzicht attributen
Attribuutnaam Definitie Formaat Card
term CHARACTERSTRING 1
definitie CHARACTERSTRING 1
li­Nummer CHARACTERSTRING 0 .. 1
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Begrip is specialisatie van Document­Component
6.7.1.27 Aanhef
Naam Aanhef
Indicatie abstract object Nee
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Besluit­Compact [ 1 ] aanhef: aanhef Aanhef [ 0 .. 1 ]
Regeling­Klassiek [ 1 ] bevat: aanhef Aanhef [ 0 .. 1 ]
6.7.1.28 Lid
Naam Lid
Indicatie abstract object Nee
Overzicht attributen
Attribuutnaam Definitie Formaat Card
lidnummer CHARACTERSTRING 1
inhoud : Inhoud 1
- begrippenlijst Begrippenlijst 0 .. *
- figuur Figuur 0 .. *
- formule Formule 0 .. *
- groep Groep 0 .. *
- lijst Lijst 0 .. *
- table Table 0 .. *
- Al Al 0 .. *
- kadertekst Kadertekst 0 .. *
- tussenkop Tussenkop 0 .. *
- citaat Citaat 0 .. *
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Artikel [ 1 ] bevat: lid Lid [ 0 .. * ]
Lid is specialisatie van Document­Component
6.7.1.29 Regeling­Opschrift
Naam Regeling­Opschrift
Indicatie abstract object Nee
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Besluit­Compact [ 1 ] opschrift: opschrift Regeling­Opschrift [ 1 ]
Regeling­Tijdelijkdeel [ 1 ] bevat: opschrift Regeling­Opschrift [ 1 ]
Besluit­Klassiek [ 1 ] bevat: opschrift Regeling­Opschrift [ 1 ]
Regeling­Vrijetekst [ 1 ] bevat: opschrift Regeling­Opschrift [ 1 ]
Regeling­Compact [ 1 ] bevat: opschrift Regeling­Opschrift [ 1 ]
Regeling­Klassiek [ 1 ] bevat: regeling Regeling­Opschrift [ 1 ]
Kennisgeving [ 1 ] bevat: opschrift Regeling­Opschrift [ 1 ]

6.7.2 Gegevensgroeptypen

6.7.2.1 Gegevensgroep Lijst
Naam Lijst
Overzicht attributen
Attribuutnaam Definitie Formaat Card
- lijstitems Lijstitem 1 .. *
- lijstaanhef CHARACTERSTRING 1
- expliciet BOOLEAN 1
- ongemarkeerd BOOLEAN 1
6.7.2.2 Gegevensgroep Lijstitem
Naam Lijstitem
Overzicht attributen
Attribuutnaam Definitie Formaat Card
- li­Nummer CHARACTERSTRING 0 .. 1
- inhoud CHARACTERSTRING 0 .. 1

6.7.3 Enumeraties

Wijzigactie

6.7.4 Attribuut- en relatiesoort details

6.7.4.1 Objecttype details
6.7.4.1.1 Bijlage
Gegevensgroep Bijlage kop
Naam kop
Formaat Kop
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de gegevensgroep.
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de gegevensgroep.
Gegevensgroeptype Kop
Attribuutsoort details Kop label
Naam label
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Kop nummer
Naam nummer
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Kop opschrift
Naam opschrift
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Bijlage subtitel
Naam subtitel
Formaat CHARACTERSTRING
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Bijlage vervallen
Naam vervallen
Formaat BOOLEAN
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van deze attribuutsoort kunnen hebben, oftewel het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Bijlage gereserveerd
Naam gereserveerd
Formaat BOOLEAN
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Relatiesoort details Bijlage bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype PDFdocument
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Relatiesoort details Bijlage bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Sluiting
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Relatiesoort details Bijlage bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Divisie
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
6.7.4.1.2 Artikel
Gegevensgroep Artikel kop
Naam kop
Formaat Kop
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de gegevensgroep.
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de gegevensgroep.
Gegevensgroeptype Kop
Attribuutsoort details Kop label
Naam label
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Kop nummer
Naam nummer
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Kop opschrift
Naam opschrift
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Gegevensgroep Artikel inhoud
Naam inhoud
Formaat Inhoud
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Gegevensgroeptype Inhoud
Gegevensgroep Inhoud begrippenlijst
Naam begrippenlijst
Formaat Begrippenlijst
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Gegevensgroep Inhoud figuur
Naam figuur
Formaat Figuur
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Gegevensgroep Inhoud formule
Naam formule
Formaat Formule
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Gegevensgroep Inhoud groep
Naam groep
Formaat Groep
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Gegevensgroep Inhoud lijst
Naam lijst
Formaat Lijst
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Gegevensgroeptype Lijst
Gegevensgroep Lijst lijstitems
Naam lijstitems
Formaat Lijstitem
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1 .. *
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Mogelijk geen waarde Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Gegevensgroeptype Lijstitem
Attribuutsoort details Lijstitem li­Nummer
Naam li­Nummer
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Lijstitem inhoud
Naam inhoud
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Lijst lijstaanhef
Naam lijstaanhef
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Lijst expliciet
Naam expliciet
Formaat BOOLEAN
Indicatie kardinaliteit 1
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Lijst ongemarkeerd
Naam ongemarkeerd
Formaat BOOLEAN
Indicatie kardinaliteit 1
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Gegevensgroep Inhoud table
Naam table
Formaat Table
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Gegevensgroep Inhoud Al
Naam Al
Formaat Al
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Gegevensgroep Inhoud kadertekst
Naam kadertekst
Formaat Kadertekst
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Gegevensgroep Inhoud tussenkop
Naam tussenkop
Formaat Tussenkop
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Gegevensgroep Inhoud citaat
Naam citaat
Formaat Citaat
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Attribuutsoort details Artikel vervallen
Naam vervallen
Formaat BOOLEAN
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Artikel gereserveerd
Naam gereserveerd
Formaat BOOLEAN
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Relatiesoort details Artikel bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Lid
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
6.7.4.1.3 Subsubparagraaf
Gegevensgroep Subsubparagraaf kop
Naam kop
Formaat Kop
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de gegevensgroep.
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de gegevensgroep.
Gegevensgroeptype Kop
Attribuutsoort details Kop label
Naam label
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Kop nummer
Naam nummer
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Kop opschrift
Naam opschrift
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Subsubparagraaf vervallen
Naam vervallen
Formaat BOOLEAN
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van deze attribuutsoort kunnen hebben, oftewel het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Subsubparagraaf gereserveerd
Naam gereserveerd
Formaat BOOLEAN
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
6.7.4.1.4 Divisie­Tekst
Gegevensgroep Divisie­Tekst kop
Naam kop
Formaat Kop
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de gegevensgroep.
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de gegevensgroep.
Gegevensgroeptype Kop
Attribuutsoort details Kop label
Naam label
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Kop nummer
Naam nummer
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Kop opschrift
Naam opschrift
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Divisie­Tekst vervallen
Naam vervallen
Formaat BOOLEAN
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van deze attribuutsoort kunnen hebben, oftewel het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Gegevensgroep Divisie­Tekst inhoud
Naam inhoud
Formaat Inhoud
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Mogelijk geen waarde Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Gegevensgroeptype Inhoud
Gegevensgroep Inhoud begrippenlijst
Naam begrippenlijst
Formaat Begrippenlijst
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Gegevensgroep Inhoud figuur
Naam figuur
Formaat Figuur
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Gegevensgroep Inhoud formule
Naam formule
Formaat Formule
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Gegevensgroep Inhoud groep
Naam groep
Formaat Groep
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Gegevensgroep Inhoud lijst
Naam lijst
Formaat Lijst
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Gegevensgroeptype Lijst
Gegevensgroep Lijst lijstitems
Naam lijstitems
Formaat Lijstitem
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1 .. *
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Mogelijk geen waarde Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Gegevensgroeptype Lijstitem
Attribuutsoort details Lijstitem li­Nummer
Naam li­Nummer
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Lijstitem inhoud
Naam inhoud
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Lijst lijstaanhef
Naam lijstaanhef
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Lijst expliciet
Naam expliciet
Formaat BOOLEAN
Indicatie kardinaliteit 1
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Lijst ongemarkeerd
Naam ongemarkeerd
Formaat BOOLEAN
Indicatie kardinaliteit 1
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Gegevensgroep Inhoud table
Naam table
Formaat Table
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Gegevensgroep Inhoud Al
Naam Al
Formaat Al
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Gegevensgroep Inhoud kadertekst
Naam kadertekst
Formaat Kadertekst
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Gegevensgroep Inhoud tussenkop
Naam tussenkop
Formaat Tussenkop
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Gegevensgroep Inhoud citaat
Naam citaat
Formaat Citaat
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Attribuutsoort details Divisie­Tekst gereserveerd
Naam gereserveerd
Formaat BOOLEAN
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Relatiesoort details Divisie­Tekst bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Toelichtingsrelatie
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
6.7.4.1.5 Titel
Gegevensgroep Titel kop
Naam kop
Formaat Kop
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de gegevensgroep.
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de gegevensgroep.
Gegevensgroeptype Kop
Attribuutsoort details Kop label
Naam label
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Kop nummer
Naam nummer
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Kop opschrift
Naam opschrift
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Titel vervallen
Naam vervallen
Formaat BOOLEAN
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van deze attribuutsoort kunnen hebben, oftewel het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Titel gereserveerd
Naam gereserveerd
Formaat BOOLEAN
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
6.7.4.1.6 Divisie
Gegevensgroep Divisie kop
Naam kop
Formaat Kop
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de gegevensgroep.
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de gegevensgroep.
Gegevensgroeptype Kop
Attribuutsoort details Kop label
Naam label
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Kop nummer
Naam nummer
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Kop opschrift
Naam opschrift
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Divisie vervallen
Naam vervallen
Formaat BOOLEAN
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van deze attribuutsoort kunnen hebben, oftewel het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Divisie gereserveerd
Naam gereserveerd
Formaat BOOLEAN
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Relatiesoort details Divisie bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Divisie
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Relatiesoort details Divisie bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Divisie­Tekst
Indicatie kardinaliteit 1 .. *
6.7.4.1.7 Regeling­Mutatie
Attribuutsoort details Regeling­Mutatie wijzigactie
Naam wijzigactie
Formaat Wijzigactie
Indicatie kardinaliteit 1
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
6.7.4.1.8 Algemene­Toelichting
Gegevensgroep Algemene­Toelichting kop
Naam kop
Formaat Kop
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de gegevensgroep.
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de gegevensgroep.
Gegevensgroeptype Kop
Attribuutsoort details Kop label
Naam label
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Kop nummer
Naam nummer
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Kop opschrift
Naam opschrift
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Relatiesoort details Algemene­Toelichting divisie
Naam divisie
Gerelateerd objecttype Divisie
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
6.7.4.1.9 Begrippenlijst
Attribuutsoort details Begrippenlijst term
Naam term
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Begrippenlijst definitie
Naam definitie
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Begrippenlijst li­Nummer
Naam li­Nummer
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
6.7.4.1.10 Motivering
Gegevensgroep Motivering kop
Naam kop
Formaat Kop
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de gegevensgroep.
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de gegevensgroep.
Gegevensgroeptype Kop
Attribuutsoort details Kop label
Naam label
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Kop nummer
Naam nummer
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Kop opschrift
Naam opschrift
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Motivering subtitel
Naam subtitel
Formaat CHARACTERSTRING
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Relatiesoort details Motivering bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Divisie
Indicatie kardinaliteit 1
Relatiesoort details Motivering bijlage
Naam bijlage
Gerelateerd objecttype Bijlage
Indicatie kardinaliteit 1
Relatiesoort details Motivering sluiting
Naam sluiting
Gerelateerd objecttype Sluiting
Indicatie kardinaliteit 1
6.7.4.1.11 Wijzigartikel
Gegevensgroep Wijzigartikel kop
Naam kop
Formaat Kop
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de gegevensgroep.
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de gegevensgroep.
Gegevensgroeptype Kop
Attribuutsoort details Kop label
Naam label
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Kop nummer
Naam nummer
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Kop opschrift
Naam opschrift
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Wijzigartikel wat
Naam wat
Formaat CHARACTERSTRING
Indicatie kardinaliteit 1
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Relatiesoort details Wijzigartikel bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Regeling­Mutatie
Indicatie kardinaliteit 1 .. *
Relatiesoort details Wijzigartikel wijzigbijlage
Naam wijzigbijlage
Gerelateerd objecttype Wijzigbijlage
Indicatie kardinaliteit 1
6.7.4.1.12 Hoofdstuk
Gegevensgroep Hoofdstuk kop
Naam kop
Formaat Kop
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de gegevensgroep.
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de gegevensgroep.
Gegevensgroeptype Kop
Attribuutsoort details Kop label
Naam label
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Kop nummer
Naam nummer
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Kop opschrift
Naam opschrift
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Hoofdstuk vervallen
Naam vervallen
Formaat BOOLEAN
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van deze attribuutsoort kunnen hebben, oftewel het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Hoofdstuk gereserveerd
Naam gereserveerd
Formaat BOOLEAN
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
6.7.4.1.13 Afdeling
Gegevensgroep Afdeling kop
Naam kop
Formaat Kop
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de gegevensgroep.
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de gegevensgroep.
Gegevensgroeptype Kop
Attribuutsoort details Kop label
Naam label
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Kop nummer
Naam nummer
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Kop opschrift
Naam opschrift
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Afdeling vervallen
Naam vervallen
Formaat BOOLEAN
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van deze attribuutsoort kunnen hebben, oftewel het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Afdeling gereserveerd
Naam gereserveerd
Formaat BOOLEAN
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
6.7.4.1.14 Inleidende­Tekst
Gegevensgroep Inleidende­Tekst kop
Naam kop
Formaat Kop
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de gegevensgroep.
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de gegevensgroep.
Gegevensgroeptype Kop
Attribuutsoort details Kop label
Naam label
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Kop nummer
Naam nummer
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Kop opschrift
Naam opschrift
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Inleidende­Tekst vervallen
Naam vervallen
Formaat BOOLEAN
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van deze attribuutsoort kunnen hebben, oftewel het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Inleidende­Tekst inhoud
Naam inhoud
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Relatiesoort details Inleidende­Tekst divisie
Naam divisie
Gerelateerd objecttype Divisie
Indicatie kardinaliteit 1
6.7.4.1.15 Artikelgewijze­Toelichting
Gegevensgroep Artikelgewijze­Toelichting kop
Naam kop
Formaat Kop
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de gegevensgroep.
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de gegevensgroep.
Gegevensgroeptype Kop
Attribuutsoort details Kop label
Naam label
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Kop nummer
Naam nummer
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Kop opschrift
Naam opschrift
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Relatiesoort details Artikelgewijze­Toelichting bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Divisie
Indicatie kardinaliteit 1
6.7.4.1.16 Wijzigbijlage
Relatiesoort details Wijzigbijlage bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Regeling­Tijdelijkdeel
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Relatiesoort details Wijzigbijlage Regeling­Compact
Naam Regeling­Compact
Gerelateerd objecttype Regeling­Compact
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Relatiesoort details Wijzigbijlage regeling­Vrije­Tekst
Naam regeling­Vrije­Tekst
Gerelateerd objecttype Regeling­Vrijetekst
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Relatiesoort details Wijzigbijlage Regeling­Mutatie
Naam Regeling­Mutatie
Gerelateerd objecttype Regeling­Mutatie
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
6.7.4.1.17 Toelichting
Gegevensgroep Toelichting kop
Naam kop
Formaat Kop
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de gegevensgroep.
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de gegevensgroep.
Gegevensgroeptype Kop
Attribuutsoort details Kop label
Naam label
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Kop nummer
Naam nummer
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Kop opschrift
Naam opschrift
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Toelichting subtitel
Naam subtitel
Formaat CHARACTERSTRING
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Relatiesoort details Toelichting bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Bijlage
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Relatiesoort details Toelichting bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Artikelgewijze­Toelichting
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Relatiesoort details Toelichting algemene­Toelichting
Naam algemene­Toelichting
Gerelateerd objecttype Algemene­Toelichting
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Relatiesoort details Toelichting bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Sluiting
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
6.7.4.1.18 Subparagraaf
Gegevensgroep Subparagraaf kop
Naam kop
Formaat Kop
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de gegevensgroep.
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de gegevensgroep.
Gegevensgroeptype Kop
Attribuutsoort details Kop label
Naam label
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Kop nummer
Naam nummer
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Kop opschrift
Naam opschrift
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Subparagraaf vervallen
Naam vervallen
Formaat BOOLEAN
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van deze attribuutsoort kunnen hebben, oftewel het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Subparagraaf gereserveerd
Naam gereserveerd
Formaat BOOLEAN
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
6.7.4.1.19 Lichaam
Attribuutsoort details Lichaam conditie
Naam conditie
Herkomst OP
Definitie

Het attribuut Conditie beschrijft wat de verhouding is tussen dit tijdelijk deel en de hoofdregeling.

Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Relatiesoort details Lichaam bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Titel
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Relatiesoort details Lichaam bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Divisie
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Mogelijk geen waarde Nee
Relatiesoort details Lichaam bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Afdeling
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Relatiesoort details Lichaam bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Wijzigartikel
Indicatie kardinaliteit 1 .. *
Relatiesoort details Lichaam bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Subsubparagraaf
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Relatiesoort details Lichaam bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Divisie­Tekst
Indicatie kardinaliteit 1 .. *
Relatiesoort details Lichaam bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Conditie
Indicatie kardinaliteit 1
Relatiesoort details Lichaam bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Paragraaf
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Relatiesoort details Lichaam bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Artikel
Indicatie kardinaliteit 1 .. *
Relatiesoort details Lichaam bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Subparagraaf
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Relatiesoort details Lichaam bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Hoofdstuk
Indicatie kardinaliteit 1 .. *
6.7.4.1.20 Paragraaf
Gegevensgroep Paragraaf kop
Naam kop
Formaat Kop
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de gegevensgroep.
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de gegevensgroep.
Gegevensgroeptype Kop
Attribuutsoort details Kop label
Naam label
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Kop nummer
Naam nummer
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Kop opschrift
Naam opschrift
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Paragraaf vervallen
Naam vervallen
Formaat BOOLEAN
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van deze attribuutsoort kunnen hebben, oftewel het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Paragraaf gereserveerd
Naam gereserveerd
Formaat BOOLEAN
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
6.7.4.1.21 Begrip
Attribuutsoort details Begrip term
Naam term
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Begrip definitie
Naam definitie
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Begrip li­Nummer
Naam li­Nummer
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
6.7.4.1.22 Lid
Gegevensgroep Lid inhoud
Naam inhoud
Formaat Inhoud
Indicatie kardinaliteit 1
Gegevensgroeptype Inhoud
Gegevensgroep Inhoud begrippenlijst
Naam begrippenlijst
Formaat Begrippenlijst
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Gegevensgroep Inhoud figuur
Naam figuur
Formaat Figuur
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Gegevensgroep Inhoud formule
Naam formule
Formaat Formule
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Gegevensgroep Inhoud groep
Naam groep
Formaat Groep
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Gegevensgroep Inhoud lijst
Naam lijst
Formaat Lijst
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Gegevensgroeptype Lijst
Gegevensgroep Lijst lijstitems
Naam lijstitems
Formaat Lijstitem
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1 .. *
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Mogelijk geen waarde Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Gegevensgroeptype Lijstitem
Attribuutsoort details Lijstitem li­Nummer
Naam li­Nummer
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Lijstitem inhoud
Naam inhoud
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Lijst lijstaanhef
Naam lijstaanhef
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Lijst expliciet
Naam expliciet
Formaat BOOLEAN
Indicatie kardinaliteit 1
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Lijst ongemarkeerd
Naam ongemarkeerd
Formaat BOOLEAN
Indicatie kardinaliteit 1
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Gegevensgroep Inhoud table
Naam table
Formaat Table
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Gegevensgroep Inhoud Al
Naam Al
Formaat Al
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Gegevensgroep Inhoud kadertekst
Naam kadertekst
Formaat Kadertekst
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Gegevensgroep Inhoud tussenkop
Naam tussenkop
Formaat Tussenkop
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Gegevensgroep Inhoud citaat
Naam citaat
Formaat Citaat
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Attribuutsoort details Lid lidnummer
Naam lidnummer
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
6.7.4.2 Gegevensgroeptype details
6.7.4.2.1 Gegevensgroeptype Lijst
Gegevensgroep Lijst lijstitems
Naam lijstitems
Formaat Lijstitem
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1 .. *
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Mogelijk geen waarde Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Gegevensgroeptype Lijstitem
Attribuutsoort details Lijstitem li­Nummer
Naam li­Nummer
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Lijstitem inhoud
Naam inhoud
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Lijst lijstaanhef
Naam lijstaanhef
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Lijst expliciet
Naam expliciet
Formaat BOOLEAN
Indicatie kardinaliteit 1
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Lijst ongemarkeerd
Naam ongemarkeerd
Formaat BOOLEAN
Indicatie kardinaliteit 1
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
6.7.4.2.2 Gegevensgroeptype Lijstitem
Attribuutsoort details Lijstitem li­Nummer
Naam li­Nummer
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Lijstitem inhoud
Naam inhoud
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.

6.8 Domein GIO

6.8.1 Objecttypen

6.8.1.1 Gio delen
Naam Gio delen
Indicatie abstract object Nee
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Gio delen [ 1 ] bevat: gio­Deel GIO-deel [ 1 .. * ]
GIO versie [ 1 ] bevat: gio­Delen Gio delen [ 0 .. 1 ]
6.8.1.2 Locatie
Naam Locatie
Indicatie abstract object Nee
Overzicht attributen
Attribuutnaam Definitie Formaat Card
naam CHARACTERSTRING 1
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Locatie [ 1 ] bevat: gio-deel GIO-deel [ 0 .. 1 ]
Locatie [ 1 ] bevat: normwaarde Normwaarde [ 0 .. 1 ]
Locatie [ 1 ] bevat: geometrie Geometrie [ 1 ]
Object [ 1 ] locatie: locatie Locatie [ 0 .. * ]
GIO versie [ 1 ] bevat: locatie Locatie [ 1 .. * ]
6.8.1.3 GIO-deel
Naam GIO-deel
Indicatie abstract object Nee
Overzicht attributen
Attribuutnaam Definitie Formaat Card
id CHARACTERSTRING 1
label CHARACTERSTRING 1
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Gio delen [ 1 ] bevat: gio­Deel GIO-deel [ 1 .. * ]
Locatie [ 1 ] bevat: gio-deel GIO-deel [ 0 .. 1 ]
6.8.1.4 Geometrie
Naam Geometrie
Definitie

Geometrie is het object dat de geometrie bevat: Geometrie is het object dat de geometrie bevat: De geometrische bepaling van een locatie door middel van coördinaten.

Unieke aanduiding id
Indicatie abstract object Nee
Overzicht attributen
Attribuutnaam Definitie Formaat Card
id CHARACTERSTRING 1
geometrie Proxy_GM_Object 1
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Locatie [ 1 ] bevat: geometrie Geometrie [ 1 ]
6.8.1.5 Metadata Informatieobject
Naam Metadata Informatieobject
Indicatie abstract object Nee
Overzicht attributen
Attribuutnaam Definitie Formaat Card
officiele­Titel CHARACTERSTRING 1
alternatieve­Titel CHARACTERSTRING 1
naam CHARACTERSTRING 1
maker CHARACTERSTRING 1
eindverantwoordelijke CHARACTERSTRING 1
opvolger­Van CHARACTERSTRING 1
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
GIO versie [ 1 ] bevat: metadata Metadata Informatieobject [ 1 ]
6.8.1.6 Normwaarde
Naam Normwaarde
Indicatie abstract object Nee
Overzicht attributen
Attribuutnaam Definitie Formaat Card
kwalitatief CHARACTERSTRING 0 .. 1
kwantitatief REAL 0 .. 1
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Locatie [ 1 ] bevat: normwaarde Normwaarde [ 0 .. 1 ]
6.8.1.7 Gio vaststelling
Naam Gio vaststelling
Indicatie abstract object Nee
Overzicht attributen
Attribuutnaam Definitie Formaat Card
was CHARACTERSTRING 1
Context : Geografische­Context 1
- achtergrond­Verwijzing CHARACTERSTRING 1
- achtergrond­Actualiteit DATE 1
- nauwkeurigheid INTEGER 0 .. 1
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Gio vaststelling [ 1 ] bevat: gio­Versie GIO versie [ 1 ]
6.8.1.8 GIO versie
Naam GIO versie
Definitie

Een GIO bevat de ruimtelijke - of locatie informatie verbonden aan een

Indicatie abstract object Nee
Overzicht attributen
Attribuutnaam Definitie Formaat Card
FRBRWork CHARACTERSTRING 1
FRBRExpression CHARACTERSTRING 1
Context : Geografische­Context 1
- achtergrond­Verwijzing CHARACTERSTRING 1
- achtergrond­Actualiteit DATE 1
- nauwkeurigheid INTEGER 0 .. 1
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
GIO versie [ 1 ] bevat: locatie Locatie [ 1 .. * ]
GIO versie [ 1 ] bevat: norminformatie Norm informatie [ 0 .. 1 ]
GIO versie [ 1 ] bevat: metadata Metadata Informatieobject [ 1 ]
GIO versie [ 1 ] bevat: gio­Delen Gio delen [ 0 .. 1 ]
Gio vaststelling [ 1 ] bevat: gio­Versie GIO versie [ 1 ]
GIO versie is specialisatie van Informatieobjectinhoud
6.8.1.9 Norm informatie
Naam Norm informatie
Indicatie abstract object Nee
Overzicht attributen
Attribuutnaam Definitie Formaat Card
Eenheid label CHARACTERSTRING 1
Norm label CHARACTERSTRING 1
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
GIO versie [ 1 ] bevat: norminformatie Norm informatie [ 0 .. 1 ]

6.8.2 Gegevensgroeptypen

6.8.2.1 Gegevensgroep Geografische­Context
Naam Geografische­Context
Overzicht attributen
Attribuutnaam Definitie Formaat Card
- achtergrond­Verwijzing CHARACTERSTRING 1
- achtergrond­Actualiteit DATE 1
- nauwkeurigheid INTEGER 0 .. 1

6.8.3 Attribuut- en relatiesoort details

6.8.3.1 Objecttype details
6.8.3.1.1 Gio delen
Relatiesoort details Gio delen bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype GIO-deel
Indicatie kardinaliteit 1 .. *
6.8.3.1.2 Locatie
Attribuutsoort details Locatie naam
Naam naam
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van deze attribuutsoort kunnen hebben, oftewel het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Relatiesoort details Locatie bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype GIO-deel
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Relatiesoort details Locatie bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Normwaarde
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Externe koppeling details Locatie bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Geometrie
6.8.3.1.3 GIO-deel
Attribuutsoort details GIO-deel id
Naam id
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details GIO-deel label
Naam label
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
6.8.3.1.4 Geometrie
Attribuutsoort details Geometrie id
Naam id
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Ja
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Geometrie geometrie
Naam geometrie
Formaat Proxy_GM_Object
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
6.8.3.1.5 Metadata Informatieobject
Attribuutsoort details Metadata Informatieobject officiele­Titel
Naam officiele­Titel
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Metadata Informatieobject alternatieve­Titel
Naam alternatieve­Titel
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Metadata Informatieobject naam
Naam naam
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van deze attribuutsoort kunnen hebben, oftewel het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Metadata Informatieobject maker
Naam maker
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Metadata Informatieobject eindverantwoordelijke
Naam eindverantwoordelijke
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Metadata Informatieobject opvolger­Van
Naam opvolger­Van
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van deze attribuutsoort kunnen hebben, oftewel het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
6.8.3.1.6 Normwaarde
Attribuutsoort details Normwaarde kwalitatief
Naam kwalitatief
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van deze attribuutsoort kunnen hebben, oftewel het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Normwaarde kwantitatief
Naam kwantitatief
Formaat REAL
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van deze attribuutsoort kunnen hebben, oftewel het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
6.8.3.1.7 Gio vaststelling
Attribuutsoort details Gio vaststelling was
Naam was
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van deze attribuutsoort kunnen hebben, oftewel het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Gegevensgroep Gio vaststelling Context
Naam Context
Formaat Geografische­Context
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de gegevensgroep.
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de gegevensgroep.
Gegevensgroeptype Geografische­Context
Attribuutsoort details Geografische­Context achtergrond­Verwijzing
Naam achtergrond­Verwijzing
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Geografische­Context achtergrond­Actualiteit
Naam achtergrond­Actualiteit
Formaat DATE
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Geografische­Context nauwkeurigheid
Naam nauwkeurigheid
Formaat INTEGER
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Gegevensgroeptype Geografische­Context
Attribuutsoort details Geografische­Context achtergrond­Verwijzing
Naam achtergrond­Verwijzing
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Geografische­Context achtergrond­Actualiteit
Naam achtergrond­Actualiteit
Formaat DATE
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Geografische­Context nauwkeurigheid
Naam nauwkeurigheid
Formaat INTEGER
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Relatiesoort details Gio vaststelling bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype GIO versie
Indicatie kardinaliteit 1
6.8.3.1.8 GIO versie
Attribuutsoort details GIO versie FRBRWork
Naam FRBRWork
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details GIO versie FRBRExpression
Naam FRBRExpression
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Gegevensgroep GIO versie Context
Naam Context
Formaat Geografische­Context
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de gegevensgroep.
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de gegevensgroep.
Gegevensgroeptype Geografische­Context
Attribuutsoort details Geografische­Context achtergrond­Verwijzing
Naam achtergrond­Verwijzing
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Geografische­Context achtergrond­Actualiteit
Naam achtergrond­Actualiteit
Formaat DATE
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Geografische­Context nauwkeurigheid
Naam nauwkeurigheid
Formaat INTEGER
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Relatiesoort details GIO versie bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Locatie
Indicatie kardinaliteit 1 .. *
Relatiesoort details GIO versie bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Norm informatie
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Relatiesoort details GIO versie bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Metadata Informatieobject
Indicatie kardinaliteit 1
Relatiesoort details GIO versie bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Gio delen
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
6.8.3.1.9 Norm informatie
Attribuutsoort details Norm informatie Eenheid label
Naam Eenheid label
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van deze attribuutsoort kunnen hebben, oftewel het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Norm informatie Norm label
Naam Norm label
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van deze attribuutsoort kunnen hebben, oftewel het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
6.8.3.2 Gegevensgroeptype details
6.8.3.2.1 Gegevensgroeptype Geografische­Context
Attribuutsoort details Geografische­Context achtergrond­Verwijzing
Naam achtergrond­Verwijzing
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Geografische­Context achtergrond­Actualiteit
Naam achtergrond­Actualiteit
Formaat DATE
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Attribuutsoort details Geografische­Context nauwkeurigheid
Naam nauwkeurigheid
Formaat INTEGER
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van dit attribuutsoort kunnen hebben, dat wil zeggen het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.
Indicatie classificerend Nee
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Toelichting Een inhoudelijke toelichting op de toepassing van het informatie-element.

6.9 Domein Consolidatie

6.9.1 Objecttypen

6.9.1.1 Informatieobjectversie
Naam Informatieobjectversie
Indicatie abstract object Nee
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Besluit­Compact [ 1 ] bijlage bij besluit: bijlage bij besluit Informatieobjectversie [ 0 .. * ]
Beoogd informatieobject [ 1 ] informatieobjectversie: informatieobjectversie Informatieobjectversie [ 1 ]
Te consolideren informatieobject [ 1 ] informatieobjectversie: informatieobjectversie Informatieobjectversie [ 1 ]
6.9.1.2 Intrekking informatieobject
Naam Intrekking informatieobject
Indicatie abstract object Nee
Overzicht attributen
Attribuutnaam Definitie Formaat Card
doel CHARACTERSTRING 1 .. *
instrument CHARACTERSTRING 1
e­Id CHARACTERSTRING 1
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Intrekking informatieobject [ 1 ] regelingversie: regelingversie Regelingversie [ 1 ]
Intrekking informatieobject [ 1 ] consolidatie-informatie: consolidatie-informatie Consolidatie-informatie [ 1 ]
Intrekking informatieobject [ 1 ] Xinstrument: Xinstrument Te consolideren informatieobject [ 1 ]
6.9.1.3 Tijdstempel
Naam Tijdstempel
Indicatie abstract object Nee
Overzicht attributen
Attribuutnaam Definitie Formaat Card
datum DATE 1
doel CHARACTERSTRING 1 .. *
soort­Tijdstempel Soort­Tijdstempel 1
e­Id CHARACTERSTRING 1
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Tijdstempel [ 1 ] consolidatie-informatie: consolidatie-informatie Consolidatie-informatie [ 1 ]
6.9.1.4 Beoogd informatieobject
Naam Beoogd informatieobject
Indicatie abstract object Nee
Overzicht attributen
Attribuutnaam Definitie Formaat Card
doel CHARACTERSTRING 1 .. *
instrumentversie CHARACTERSTRING 1
e­Id CHARACTERSTRING 1
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Beoogd informatieobject [ 1 ] informatieobjectversie: informatieobjectversie Informatieobjectversie [ 1 ]
Beoogd informatieobject [ 1 ] regelingversie: regelingversie Regelingversie [ 1 ]
Beoogd informatieobject [ 1 ] consolidatie-informatie: consolidatie-informatie Consolidatie-informatie [ 1 ]
6.9.1.5 Regelingversie
Naam Regelingversie
Definitie

Referentie naar STOP

Indicatie abstract object Nee
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Regelingversie [ 1 ] bevat: document­Component Document­Component [ 0 .. * ]
Regelingversie [ 1 ] regeling: regeling Regeling [ 1 ]
Intrekking informatieobject [ 1 ] regelingversie: regelingversie Regelingversie [ 1 ]
Beoogd informatieobject [ 1 ] regelingversie: regelingversie Regelingversie [ 1 ]
Beoogde regeling [ 1 ] regelingversie: regelingversie Regelingversie [ 1 ]
Consolidatie-informatie [ 1 ] stelt­Vast: stelt­Vast Regelingversie [ 1 .. * ]
6.9.1.6 Intrekking regeling
Naam Intrekking regeling
Indicatie abstract object Nee
Overzicht attributen
Attribuutnaam Definitie Formaat Card
doel CHARACTERSTRING 1 .. *
instrument CHARACTERSTRING 1
e­Id CHARACTERSTRING 1
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Intrekking regeling [ 1 ] consolidatie-informatie: consolidatie-informatie Consolidatie-informatie [ 1 ]
6.9.1.7 Beoogde regeling
Naam Beoogde regeling
Indicatie abstract object Nee
Overzicht attributen
Attribuutnaam Definitie Formaat Card
doel CHARACTERSTRING 1 .. *
instrumentversie CHARACTERSTRING 1
e­Id CHARACTERSTRING 1
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Beoogde regeling [ 1 ] regelingversie: regelingversie Regelingversie [ 1 ]
Beoogde regeling [ 1 ] consolidatie-informatie: consolidatie-informatie Consolidatie-informatie [ 1 ]
6.9.1.8 Te consolideren informatieobject
Naam Te consolideren informatieobject
Indicatie abstract object Nee
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Te consolideren informatieobject [ 1 ] informatieobjectversie: informatieobjectversie Informatieobjectversie [ 1 ]
Intrekking informatieobject [ 1 ] Xinstrument: Xinstrument Te consolideren informatieobject [ 1 ]
6.9.1.9 Consolidatie-informatie
Naam Consolidatie-informatie
Definitie

Referentie naar STOP

Indicatie abstract object Nee
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Consolidatie-informatie [ 1 ] stelt­Vast: stelt­Vast Regelingversie [ 1 .. * ]
Besluit [ 1 ] bevat: consolidatie-informatie Consolidatie-informatie [ 1 ]
Intrekking informatieobject [ 1 ] consolidatie-informatie: consolidatie-informatie Consolidatie-informatie [ 1 ]
Tijdstempel [ 1 ] consolidatie-informatie: consolidatie-informatie Consolidatie-informatie [ 1 ]
Beoogd informatieobject [ 1 ] consolidatie-informatie: consolidatie-informatie Consolidatie-informatie [ 1 ]
Intrekking regeling [ 1 ] consolidatie-informatie: consolidatie-informatie Consolidatie-informatie [ 1 ]
Beoogde regeling [ 1 ] consolidatie-informatie: consolidatie-informatie Consolidatie-informatie [ 1 ]

6.9.2 Enumeraties

Soort­Tijdstempel

6.9.3 Attribuut- en relatiesoort details

6.9.3.1 Objecttype details
6.9.3.1.1 Intrekking informatieobject
Attribuutsoort details Intrekking informatieobject doel
Naam doel
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van deze attribuutsoort kunnen hebben, oftewel het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1 .. *
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Intrekking informatieobject instrument
Naam instrument
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van deze attribuutsoort kunnen hebben, oftewel het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Intrekking informatieobject e­Id
Naam e­Id
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van deze attribuutsoort kunnen hebben, oftewel het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Relatiesoort details Intrekking informatieobject regelingversie
Naam regelingversie
Gerelateerd objecttype Regelingversie
Indicatie kardinaliteit 1
Relatiesoort details Intrekking informatieobject consolidatie-informatie
Naam consolidatie-informatie
Gerelateerd objecttype Consolidatie-informatie
Indicatie kardinaliteit 1
Relatiesoort details Intrekking informatieobject Xinstrument
Naam Xinstrument
Gerelateerd objecttype Te consolideren informatieobject
Indicatie kardinaliteit 1
6.9.3.1.2 Tijdstempel
Attribuutsoort details Tijdstempel datum
Naam datum
Formaat DATE
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van deze attribuutsoort kunnen hebben, oftewel het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Tijdstempel doel
Naam doel
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van deze attribuutsoort kunnen hebben, oftewel het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1 .. *
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Tijdstempel soort­Tijdstempel
Naam soort­Tijdstempel
Formaat Soort­Tijdstempel
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van deze attribuutsoort kunnen hebben, oftewel het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Tijdstempel e­Id
Naam e­Id
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van deze attribuutsoort kunnen hebben, oftewel het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Relatiesoort details Tijdstempel consolidatie-informatie
Naam consolidatie-informatie
Gerelateerd objecttype Consolidatie-informatie
Indicatie kardinaliteit 1
6.9.3.1.3 Beoogd informatieobject
Attribuutsoort details Beoogd informatieobject doel
Naam doel
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van deze attribuutsoort kunnen hebben, oftewel het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1 .. *
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Beoogd informatieobject instrumentversie
Naam instrumentversie
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van deze attribuutsoort kunnen hebben, oftewel het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Beoogd informatieobject e­Id
Naam e­Id
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van deze attribuutsoort kunnen hebben, oftewel het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Relatiesoort details Beoogd informatieobject informatieobjectversie
Naam informatieobjectversie
Gerelateerd objecttype Informatieobjectversie
Indicatie kardinaliteit 1
Relatiesoort details Beoogd informatieobject regelingversie
Naam regelingversie
Gerelateerd objecttype Regelingversie
Indicatie kardinaliteit 1
Relatiesoort details Beoogd informatieobject consolidatie-informatie
Naam consolidatie-informatie
Gerelateerd objecttype Consolidatie-informatie
Indicatie kardinaliteit 1
6.9.3.1.4 Regelingversie
Relatiesoort details Regelingversie bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Document­Component
Indicatie kardinaliteit 0 .. *
Relatiesoort details Regelingversie regeling
Naam regeling
Gerelateerd objecttype Regeling
Indicatie kardinaliteit 1
Mogelijk geen waarde Nee
6.9.3.1.5 Intrekking regeling
Attribuutsoort details Intrekking regeling doel
Naam doel
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van deze attribuutsoort kunnen hebben, oftewel het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1 .. *
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Intrekking regeling instrument
Naam instrument
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van deze attribuutsoort kunnen hebben, oftewel het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Intrekking regeling e­Id
Naam e­Id
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van deze attribuutsoort kunnen hebben, oftewel het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Relatiesoort details Intrekking regeling consolidatie-informatie
Naam consolidatie-informatie
Gerelateerd objecttype Consolidatie-informatie
Indicatie kardinaliteit 1
6.9.3.1.6 Beoogde regeling
Attribuutsoort details Beoogde regeling doel
Naam doel
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van deze attribuutsoort kunnen hebben, oftewel het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1 .. *
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Beoogde regeling instrumentversie
Naam instrumentversie
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van deze attribuutsoort kunnen hebben, oftewel het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Attribuutsoort details Beoogde regeling e­Id
Naam e­Id
Formaat CHARACTERSTRING
Patroon De verzameling van waarden die gegevens van deze attribuutsoort kunnen hebben, oftewel het waardenbereik, uitgedrukt in een specifieke structuur.
Indicatie kardinaliteit 1
Mogelijk geen waarde Nee
Indicatie identificerend Nee
Relatiesoort details Beoogde regeling regelingversie
Naam regelingversie
Gerelateerd objecttype Regelingversie
Indicatie kardinaliteit 1
Relatiesoort details Beoogde regeling consolidatie-informatie
Naam consolidatie-informatie
Gerelateerd objecttype Consolidatie-informatie
Indicatie kardinaliteit 1
6.9.3.1.7 Te consolideren informatieobject
Relatiesoort details Te consolideren informatieobject informatieobjectversie
Naam informatieobjectversie
Gerelateerd objecttype Informatieobjectversie
Indicatie kardinaliteit 1
6.9.3.1.8 Consolidatie-informatie
Relatiesoort details Consolidatie-informatie stelt­Vast
Naam stelt­Vast
Gerelateerd objecttype Regelingversie
Indicatie kardinaliteit 1 .. *
Mogelijk geen waarde Nee

6.10 Domein Officiële Publicatie

6.10.1 Objecttypen

6.10.1.1 Informatieobjectversie
Naam Informatieobjectversie
Indicatie abstract object Nee
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Informatieobjectversie [ 1 ] informatieobjectinhoud: informatieobjectinhoud Informatieobjectinhoud [ 1 ]
Informatieobjectversie [ 1 ] juridische­Borging­Van: juridische­Borging­Van Juridische borging van [ 0 .. 1 ]
Toelichting op informatieobject [ 1 ] FRBRExpression: FRBRExpression Informatieobjectversie [ 1 ]
Toelichting op GIO [ 1 ] FRBRExpression: FRBRExpression Informatieobjectversie [ 1 ]
Informatieobjectversie is specialisatie van Instrumentversie
6.10.1.2 Terinzagelegging
Naam Terinzagelegging
Indicatie abstract object Nee
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Terinzagelegging is specialisatie van Officiële publicatie

Referentie naar STOP

6.10.1.3 Publicatieblad
Naam Publicatieblad
Definitie

Referentie naar STOP

Indicatie abstract object Ja
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Officiële publicatie [ 1 .. * ] publicatieblad: publicatieblad Publicatieblad [ 1 ]
6.10.1.4 Kennisgevingversie
Naam Kennisgevingversie
Indicatie abstract object Nee
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Kennisgevingversie is specialisatie van Instrumentversie
6.10.1.5 Rectificatie
Naam Rectificatie
Indicatie abstract object Nee
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Rectificatie is specialisatie van Officiële publicatie

Referentie naar STOP

6.10.1.6 Mededelingversie
Naam Mededelingversie
Indicatie abstract object Nee
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Mededelingversie is specialisatie van Instrumentversie
6.10.1.7 Officiële publicatie
Naam Officiële publicatie
Definitie

Referentie naar STOP

Indicatie abstract object Ja
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Officiële publicatie [ 1 .. * ] publicatieblad: publicatieblad Publicatieblad [ 1 ]
Officiëlepublicatieversie [ 1 .. * ] officiële publicatie: officiële publicatie Officiële publicatie [ 1 ]
Officiële publicatie is specialisatie van Instrument
6.10.1.8 Bekendmaking
Naam Bekendmaking
Indicatie abstract object Nee
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Bekendmaking is specialisatie van Officiële publicatie

Referentie naar STOP

6.10.1.9 Rectificatieversie
Naam Rectificatieversie
Indicatie abstract object Nee
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Rectificatieversie is specialisatie van Instrumentversie
6.10.1.10 Besluitversie
Naam Besluitversie
Definitie

Referentie naar STOP

Indicatie abstract object Nee
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Besluitversie [ 1 ] bevat: besluittekst Besluittekst [ 1 ]
Besluitversie [ 1 .. * ] besluit: besluit Besluit [ 1 ]
Besluitversie is specialisatie van Instrumentversie
6.10.1.11 Kennisgeving
Naam Kennisgeving
Indicatie abstract object Nee
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Kennisgeving is specialisatie van Officiële publicatie

Referentie naar STOP

6.10.1.12 Officiëlepublicatieversie
Naam Officiëlepublicatieversie
Indicatie abstract object Nee
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Officiëlepublicatieversie [ 1 .. * ] officiële publicatie: officiële publicatie Officiële publicatie [ 1 ]
Officiëlepublicatieversie is specialisatie van Instrumentversie
6.10.1.13 Mededeling
Naam Mededeling
Indicatie abstract object Nee
Overzicht relaties
Rol naam met kardinaliteiten Definitie
Mededeling is specialisatie van Officiële publicatie

Referentie naar STOP

6.10.1.14 Instrument
Naam Instrument
Indicatie abstract object Nee
6.10.1.15 Instrumentversie
Naam Instrumentversie
Indicatie abstract object Nee

6.10.2 Attribuut- en relatiesoort details

6.10.2.1 Objecttype details
6.10.2.1.1 Informatieobjectversie
Relatiesoort details Informatieobjectversie informatieobjectinhoud
Naam informatieobjectinhoud
Gerelateerd objecttype Informatieobjectinhoud
Indicatie kardinaliteit 1
Mogelijk geen waarde Nee
Relatiesoort details Informatieobjectversie juridische­Borging­Van
Naam juridische­Borging­Van
Gerelateerd objecttype Juridische borging van
Indicatie kardinaliteit 0 .. 1
Mogelijk geen waarde Nee
6.10.2.1.2 Officiële publicatie
Relatiesoort details Officiële publicatie publicatieblad
Naam publicatieblad
Gerelateerd objecttype Publicatieblad
Indicatie kardinaliteit 1
Mogelijk geen waarde Nee
6.10.2.1.3 Besluitversie
Relatiesoort details Besluitversie bevat
Naam bevat
Gerelateerd objecttype Besluittekst
Indicatie kardinaliteit 1
Mogelijk geen waarde Nee
Relatiesoort details Besluitversie besluit
Naam besluit
Gerelateerd objecttype Besluit
Indicatie kardinaliteit 1
6.10.2.1.4 Officiëlepublicatieversie
Relatiesoort details Officiëlepublicatieversie officiële publicatie
Naam officiële publicatie
Gerelateerd objecttype Officiële publicatie
Indicatie kardinaliteit 1
Mogelijk geen waarde Nee

6.11 Domein externe typen

6.11.1 Objecttypen

6.11.1.1 Proxy_Bestuursorgaan
Naam Proxy_Bestuursorgaan
Definitie

Het orgaan dat de juridische regels opstelt, de activiteiten en toepasbare regels aanlevert en de activiteiten toepasbaar maakt. In het kader van de Omgevingswet worden hiermee het Rijk, provincies, waterschappen en gemeenten bedoeld.

Indicatie abstract object Nee
6.11.1.2 Proxy_GM_Object
Naam Proxy_GM_Object
Indicatie abstract object Nee

7. Inhoud van waardenlijsten

7.1 Referentielijst inhoud

7.1.1 Referentielijst soort­Vergunning

  1. code:
  2. waarde:
code waarde

7.1.2 Referentielijst Soort­Regeling

STOP Waardelijst

  1. code:
  2. waarde:
code waarde

7.2 Codelijst inhoud

7.2.1 Codelijst details Onderwerp

STOP waardelijst

Waarde Omschrijving

7.2.2 Codelijst details Onderwerp­Lijst

Waarde Omschrijving

7.2.3 Codelijst details Rechtsgebied­Lijst

STOP waardelijst

Waarde Omschrijving

7.2.4 Codelijst details Soortprocedure

STOP waardelijst

Waarde Omschrijving

7.2.5 Codelijst details Soort­Kennisgeving

STOP waardelijst

Waarde Omschrijving

7.2.6 Codelijst details Overheidsthema

STOP waardelijst

Waarde Omschrijving

7.3 Enumeratie inhoud

7.3.1 Enumeratie details Wijzigactie

Waarde Omschrijving
Voeg­Toe
Vervang
Vervang­Kop
Verwijder
Vervang­Regeling

7.3.2 Enumeratie details Soort­Tijdstempel

Waarde Omschrijving
geldig­Vanaf

De (beoogde) regeling/informatieobject waar de tijdstempel mee geassocieerd is geldig vanaf de genoemde datum, inclusief deze datum. Deze waarde wordt typisch gebruikt voor het aangeven van terugwerkende kracht.

juridisch­Werkend­Vanaf

De (beoogde) regeling/informatieobject waar de tijdstempel mee geassocieerd is treedt in werking op de genoemde datum.

8. Bibliografie

Dit hoofdstuk beschrijft relevante documenten die betrekking hebben op deze dataspecificatie.

Noot

Verwijder onderdelen die niet van toepassing zijn uit onderstaande lijst

Voeg hier eventueel referenties toe naar relevante documenten die betrekking hebben op het dataproduct.

9. Bijlage x

Deze bijlage beschrijft <korte toelichting>

Voeg additionele informatie toe (bijvoorbeeld nadere toelichtingen of voorbeelden) die de dataspecificatie verder verduidelijken.

10. Conformiteit

Naast onderdelen die als niet normatief gemarkeerd zijn, zijn ook alle diagrammen, voorbeelden, en noten in dit document niet normatief. Verder is alles in dit document normatief.

11. Lijst met figuren

A. Index

A.1 Begrippen gedefinieerd door deze specificatie

A.2 Begrippen gedefinieerd door verwijzing

Geonovum Informatiemodel - Consultatieversie