Release notes IMGeo 2.2

Geonovum Algemeen
Vastgestelde versie

Deze versie:
https://docs.geostandaarden.nl/imgeo/def-al-releasenotes-imgeo22-20200701/
Auteur:
Geonovum,
Rechtenbeleid:

Samenvatting

Release notes beschrijven de inhoud en wijzigingen die bij een update van een standaard horen.

1. Documenten en bestanden

Versie 2.2 van het informatiemodel Geografie (IMGeo) bestaat uit (nieuwe versies van) de volgende documenten en bestanden:

Voor deze versie worden geen nieuwe versies van implementatiebestanden (GML applicatieschema, StUF-Geo IMGeo berichtschema en RDF waardenlijsten) beschikbaar gesteld. Deze versie kan zonder wijziging van bronhoudersoftware worden geïmplementeerd.

2. Wijzigingen t.o.v. vorige versie

De wijzigingen die zijn doorgevoerd in IMGeo 2.2 zijn beschreven in het wijzigingsvoorstel IMGeo 2.2. Op 5 maart 2020 heeft de Regieraad BGT ingestemd met deze opzet van IMGeo 2.2.

Een overzicht van de meldingen (issues) die zijn opgelost in deze versie is beschikbaar in het wijzigingsvoorstel en in het IMGeo meldingenregistratiesysteem op Github.

3. Werkafspraken

In de opbouwfase van de BGT zijn er diverse werkafspraken vastgelegd. Een werkafpraak legt uit hoe wetgeving moeten worden toegepast bij onduidelijkheden, discrepanties of fouten in de standaarden. In een nieuwe versie van een standaard kunnen de eisen en regels die vastgelegd zijn in een tijdelijke werkafspraak in de standaard worden opgenomen.

Met deze versie van IMGeo komen de volgende werkafspraken te vervallen, omdat deze werkafspraken zijn opgenomen in de nieuwe versie van IMGeo:

Met deze versie van IMGeo blijven de volgende bestaande werkafspraken van kracht, omdat deze werkafspraken nu niet zijn opgenomen in de nieuwe versie van IMGeo:

4. Overgangsperiode

Na publicatie zijn deze inwinregels van kracht voor de bijhouding van de BGT. Voor de bestaande inhoud van de BGT geldt een overgangsperiode tot 1 maart 2022.

De ondersteuning van bronhouders bij de implementatie van IMGeo 2.2 verloopt via het SVB-BGT.

Vragen over de toepassing van de BGT|IMGeo standaarden kunnen gesteld worden aan de IMGeo helpdesk.